Diversos centres concertats d’Alcoi contra la ‘llei Celaá’

La llei contempla eliminar les quotes tant en centres privats com concertats per part de les famílies per a ensenyaments gratuïts

Diversos centres concertats d'Alcoi contra la ‘llei Celaá’
El col·legi Sant Vicent de Paúl ha col·locat el llaç taronja

Són diversos els centres concertats d’Alcoi els que han mostrat el seu rebuig a la reforma educativa de la Lomloe, també coneguda com a ‘llei Celaá’, i ho han fet col·locant llaços taronges en les seues instal·lacions, com per exemple en la façana, i també a través de les seues xarxes socials.

Aquesta llei ha suscitat la polèmica en diversos punts, un d’ells referent als centres concertats. El col·legi Sant Roc explica que “aquesta llei limita el dret dels pares a triar el centre educatiu que desitgen per als seus fills i posa en perill la supervivència de l’ensenyament concertat”.

En aquest sentit, la ‘llei Celaá’ fa al·lusió a la “demanda social” i al procés d’admissió tant en els centres públics com concertats, i es prevaldrà, en cas de places insuficients, per criteris com la proximitat del domicili o el del treball dels pares, la renda per càpita i l’existència de germans dins del centre. La llei també contempla l’eliminació de quotes tant en centres privats com concertats per part de les famílies per a ensenyaments gratuïts.

Send this to a friend