Doblet històric del Patín Alcodiam

Una setmana després d'aconseguir l'ascens a OK Lliga, es porten per segona vegada el títol de la Copa de la Princesa amb un gol de Gonzalo Pérez en la pròrroga

L’Alcodiam ha guanyat en la pròrroga la Copa de la Princesa. | ALDEMAR

Un heroic Patín Alcodiam va aconseguir en la pròrroga un doblet històric després de derrotar per 4-5 al Manlleu en la final de la Copa de la Princesa.

Va ser un triomf patit, decidit en la segona part de la prolongació després que al temps reglamentari s’arribara amb empat a quatre i amb un gol de penal de Gonzalo Pérez. Quan ja el pavelló començava a festejar el títol, una parada esgarrifosa de Guiri a tres segons del final, evitava els penals i certificava una temporada que serà recordada durant molt de temps, que la seua primera gran alegria es va viure la setmana passada amb el títol de lliga i el retorn a l’OK Lliga i que ha tingut la seua continuïtat aquest matí amb aquesta victòria davant la seua afició, reeditant el títol reeixit en 2014 també davant del seu públic.

Millor colofó no ha pogut tindre aquesta històrica temporada per a l’Alcodiam, ja que la final de la Copa de la Princesa enfrontava als dos millors equips de l’OK Plata. D’una banda, el Manlleu, campió del grup nord, i per l’altre, els de Lorenzo Pastor, brillants campions del grup sud. Res més començar la final, primer esglai important per als blaugranes que veien com el Manlleu s’avançava en el marcador quan encara no s’havia complit el primer minut. Els de Quim Casalí avisaven de les seues intencions avançant-se als 25 segons per mediació d’Albert Bigas.

Aquest gol tan matiner no ha posat nerviós al Patín Alcodiam que prompte ha sabut sobreposar-se i equilibrar les forces. Als tres minuts, gol anul·lat a Gonzalo Pérez i només dos després, una acció iniciada per Pere Cañellas, que Ferran Formatjé ha donat continuïtat ha culminat amb una carrera d’Agustín Domínguez des de camp propi fins a culminar en l’àrea rival i batre al porter del Manlleu.

Un gran gol que venia a premiar la gran arrancada de partit de l’argentí, omnipresent en totes les accions del seu equip. Segons després, una altra acció en la qual Agustín Domínguez torna a ser protagonista, passe interior a Pere Cañellas qui deixa sobre Gonzalo Pérez i l’asturià anota el 2-1 amb el qual el Patín Alcodiam aconsegueix donar-li la volta al lluminós i posar-se per davant en el marcador.

Si l’Alcodiam era la precisió i la pausa, el Manlleu representava tot el contrari, conjuminava intensitat i força, tractant d’imposar el seu físic per a tractar de ‘desquiciar’ als de Lorenzo Pastor. Amb la seua pressió alta i constants faltes (fins a 14 en el primer temps), han aconseguit minar a un Alcodiam que a poc a poc ha anat cedint fins a veure com a set minuts del descans arribava l’empat a dos, gol també anotat per Albert Bigas. En el camí, la polèmica pel punt injustament anul·lat a Gonzalo Pérez després d’entendre el col·legiat que la bola no havia sobrepassat la línia en un directe després de la dècima del Manlleu.

Si malament va acabar la primera part, pitjor va començar la segona per als de Lorenzo Pastor. Biel Pujadas feia el tercer i poc després repetia anotant el 2-4 quan s’emportaven cinc minuts de la segona meitat. Un minut abans, Gonzalo Pérez havia fallat un directe. Però si d’alguna cosa pot presumir aquest equip és de saber-se alçar en l’adversitat com de nou va tornar a demostrar. Sense pressa però sense pausa, Ferran Formatjé retornava l’esperança a un pavelló Miguel Sarasa amb 400 espectadors i a deu del final, Gonzalo Pérez sorgia del no-res per a aprofitar una bola morta després d’un rebutge i posar el 4-4. Tres minuts després, Formatjé llançava fóra un directe.

La pròrroga va ser la bogeria. Un error de Pere Cañellas que va caure en la provocació d’un rival a punt va estar de costar-li molt car a l’Alcodiam. Targeta blava, inferioritat numèrica i directe. Llavors va sorgir la figura de Guiri, colossal en la prolongació. Va aconseguir repel·lir el directe de David Navarro i de nou va tornar a lluir-se en la següent acció, després de la 15 falta de l’Alcodiam, ara a tret de Dídac Alonso. Quedava el millor. A tres del final, espenta sobre Gonzalo Pérez i l’asturià aquesta vegada no falla, encerta a marcar per davall del porter Xavi Arcas, anotant a 2.21 el 5-4 que anava a ser definitiu. El Manlleu va intentar jugar amb cinc jugadors en pista i a tres segons del final va vindre la portentosa doble intervenció de Guiri que va posar en peus al pavelló i cridant el seu nom. Dues parades per al record com també quedarà per sempre la històrica temporada protagonitzada per l’Alcodiam.