Educació adjudica de nou la construcció del Bracal

L'empresa contempla un termini d'execució de les obres de tretze mesos

Treballs de condicionament dels barracons que ocupa El Bracal (Arxiu)

L’empresa UTE Vainsa-General Constructor ha sigut l’adjudicatària per a la construcció del nou col·legi El Bracal de Muro, per un import pròxim als 4’3 milions d’euros, tal com comunicava dies arrere la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. S’inicia per tant el procés perquè d’ací a poc temps comencen les obres que faran realitat aquest centre educatiu, després que Educació rescindira a l’inici de l’any el contracte amb l’anterior adjudicatària a causa d’incompliments en aquest.

L’alcalde de Muro, Gabriel Tomás, valora positivament aquest pas que s’ha donat de cara a la construcció del nou Bracal. A més, confia que el procés vaja avant sense cap obstacle amb l’objectiu de donar una merescuda i esperada solució a una comunitat educativa que porta dotze cursos en barracons. “Demanem que tant la Conselleria d’Educació, com l’empresa guanyadora, siguen àgils i ràpids en la tramitació que queda pendent perquè així que comencen prompte les obres. Al mateix temps esperem que aquesta vegada sí que arribe la tan esperada construcció del CEIP El Bracal amb la finalitat que els nostres xicotets, al costat de l’equip docent, puguen tindre a partir de 2022 un col·legi digne per al seu dia a dia”, assenyala.

Cal indicar que en aquest segon procés de licitació s’han valorat un total de 17 empreses i UTEs, tal com ha detallat la mateixa Conselleria d’Educació.

El vent causa problemes

Al marge d’això, cal assenyalar que les fortes ratxes de vent del cap de setmana passat van provocar despreniments en les cornises de la part posterior dels barracons en els quals actualment es troba El Bracal. Això arriba després que la Conselleria d’Educació invertira més de 400.000 euros durant el passat estiu per a adequar unes aules prefabricades que alberguen aquest centre educatiu des de fa més d’una dècada.

Send this to a friend