Educació inclou la reforma del Pare Arques en el ‘Pla Edificant’

La sol·licitud de competències es farà efectiva en el ple d'aquest mes de l'Ajuntament de Cocentaina

Educació inclou la reforma del Pare Arques en el ‘Pla Edificant’
El Pare Arques serà objecte de diferents actuacions. | IES PARE ARQUES

El ple de l’Ajuntament de Cocentaina de finals d’aquest mes de gener demanarà la delegació de competències per a poder licitar les obres d’adequació de l’IES Pare Arques. Aquests treballs seran possibles a través del Pla Edificant del Govern Autonòmic després que la Conselleria d’Educació haja aprovat la proposta que el Consistori va llançar per a tal efecte a l’octubre de l’any 2020.

La intervenció està valorada en 1’4 milions d’euros i contempla actuacions per a evitar filtracions, l’aïllament interior i de la coberta, canvi de finestres i portes per a afavorir l’estalvi energètic o la reforma dels vestuaris del gimnàs. També es preveu pintar les pistes esportives, substituir la il·luminació exterior o la millora de la casa destinada a consergeria.

Totes aquestes propostes han sigut consensuades amb la comunitat educativa del Centre a través del Consell Escolar del mateix IES Pare Arques “per a nosaltres és fonamental que qui ha de donar vida al centre diga el que necessita de l’edifici i, de la mateixa forma que ja actuem en els dos col·legis, també en l’institut han sigut ells, els protagonistes, els qui han donat forma al projecte, el seu projecte. Això no és l’habitual en altres pobles, tal com sempre comenten des de Conselleria, però és un aspecte que ací teníem claríssim”, afirmava sobre aquest tema l’alcaldessa de la Vila Comtal i edil d’Educació, Mireia Estepa.

Recordar que aquest serà el tercer projecte que s’executa a Cocentaina a través d’Edificant ja que en 2018 ja es van realitzar millores en el Col·legi Real Blanc mentre que en 2021 van començar les obres per a la construcció del nou Sant Joan Bosco.

Send this to a friend