El 23J registra una participació a Alcoi del 48% a les 14 hores

Creix tant respecte a les anteriors eleccions generals com a les Municipals de maig

El 23J registra una participació
Ambient durant el matí en un col·legi electoral de la ciutat. QUIQUE REIG

El primer avanç de participació quan s’emporten cinc hores de votacions, és del 48,53% a Alcoi, quasi dos punts per damunt de la dada registrada en les anteriors eleccions generals, celebrades en 2019. 22.252 persones ja han exercit el seu dret a vot a la ciutat a aquestes hores, cosa que significa un augment també en relació a les Municipals de maig, que va ser del 43’76%.

Durant el matí s’ha estat veient una important afluència d’electors en els diferents col·legis alcoians, destacant les llargues cues que s’han format en el centre de majors d’Oliver, on es dona la circumstància que hi ha un important nombre de meses electorals (un total de deu) i el personal de seguretat regula l’accés de persones de cara a evitar aglomeracions a l’interior.

Cues per a votar en el centre de majors d’Oliver. QUIQUE REIG

En aquesta seu electoral, precisament, és on ha votat l’alcalde, Toni Francés, cap a les 11 hores, mentre que la candidata socialista al Congrés dels Diputats Patricia Blanquer, que concorre en el número 2 per Alacant, feia el propi passades les 10 del matí en el col·legi Tomás Llácer.

Foto de Blanquer votant facilitada per PSOE Alcoi.

A pesar que la premsa havia sigut convocada a aqueixa hora per a realitzar fotografies de la candidata exercint el seu dret a vot, tal com es fa habitualment, diversos professionals dels mitjans han denunciat problemes per a exercir la seua funció, en el cas de El Nostre, tant en aquest col·legi com en el situat en el Mercat Sant Roc.

Consultades per aquest periòdic, fonts municipals i de la Policia Local rebutgen que es puga prohibir prendre imatges d’aquest acte democràtic i obert, que es duu a terme a més en instal·lacions públiques municipals.

Amb tot, la jornada electoral transcorre de moment amb absoluta normalitat. El subdelegat del Govern a Alacant, Carlos Sánchez Heras, ha visitat aquest matí un col·legi electoral d’Alcoi per a supervisar el correcte desenvolupament de les votacions. Recordar que totes les seus electorals compten amb les mesures necessàries i estan condicionades per a fer front a la calor.

Send this to a friend