El 36,5% dels brots estan relacionats amb reunions familiars i d’amics

Segons Sanitat, la meitat dels brots que s'han detectat corresponen a la franja d'edat d'entre 15 i 34 anys

Segons l’última actualització, Alcoi registra 9 nous positius | Q.R.

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, ha fet una crida a extremar les precaucions en les reunions familiars i d’amics ja que, des de la fi de l’estat d’alarma, el 36,5% dels brots són causa d’aquestes reunions. “Els recorde que en les reunions familiars només estan exempts d’usar les màscares aquells integrants d’un mateix nucli familiar convivent. Per tant, hem de continuar llavant-nos les mans, mantindre la distància interpersonal i usar la màscara sempre“, recalca Barceló.

Segons els grups d’edat, el major nombre de brots està entre els 15 i 34 anys (49,2%). Als brots relacionats amb reunions familiars i d’amics, li segueixen els brots associats a espais d’oci (17,6%), els relacionats amb l’àmbit laboral (15%) i residències de majors (12%).

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 523 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 13.852 persones. Concretament, a la província d’Alacant, s’han detectat 121 sumant un total de 4.616 positius.Actualment, hi ha 41 persones hospitalitzades a la nostra província, d’ells 8 en l’UCI. En el cas d’Alcoi, segons les últimes dades facilitades per Sanitat, en els últimes dues setmanes s’han registrat 9 PCR positius més.

Send this to a friend