El 67% dels alcoians ja ha sigut vacunat contra la Covid

Aquesta setmana ha començat la immunització per al rang d'edat d'entre 20 i 29 anys

El 67% dels alcoians ja ha sigut vacunat contra la Covid
Aquesta setmana s’ha continuat vacunant a Alcoi. | XAVI TEROL

La immunització contra la Covid-19 continua en marxa, i a Alcoi ja hi ha 32.823 persones que tenen la pauta completa, és a dir, el 54,69% de la població total, segons les dades recollides pel Centre de Salut Pública. D’altra banda, aquestes mateixes dades indiquen que altres 7.541 alcoians i alcoianes ja han rebut almenys una dosi, la qual cosa es tradueix en el 12,56% de la població.

Així, en total, un 67,26% dels alcoians –40.364 persones– ja han sigut vacunats en aquest procés que va donar principi al desembre de 2020.

Pel que respecta a tot el departament de Salut, que engloba a 32 municipis, s’ha vacunat ja al 66,33% dels ciutadans, ja siga amb la primera inoculació o amb la pauta completa.

Aquesta setmana ha començat en la Comunitat Valenciana, i també en el nostre municipi la vacunació en el rang d’edat de 20 a 29 anys, tant la primera dosi per a aquells que requerisquen de dues, com els que amb una sola dosi ja tenen la pauta completa.

Així mateix, durant aquests dies també s’ha continuat vacunant a altres grups d’edat, com per exemple, entre 30 i 39 anys. Algunes persones han rebut la primera dosi –els de 30 i 31–, i altres, nascuts anteriorment, ja han rebut la segona.

Recordar que per a finals d’agost la conselleria de Sanitat preveu vacunar als joves de 17 i 18 anys.

TERCERA DOSI A BIAR
D’altra banda, aquesta setmana s’ha conegut que a Biar va haver-hi un error en la vacunació, i a algunes persones se’ls va inocular una solució sèrum en lloc de la vacuna.

Els sanitaris es van adonar d’aquest fet en comprovar que havien excedents de la vacuna en finalitzar la jornada d’immunització.

Encara que no s’ha pogut identificar a les persones concretes a les quals se’ls va administrar la solució amb sèrum, sí que saben que es tracta del grup nascut en 1978.

Des de Sanitat s’ha pres la determinació de tornar a citar a tot el grup i administrar-los una nova dosi –que per a algunes de les persones serà la tercera–, ja que han preferit aquesta opció a deixar a al voltant de 30 persones ‘desprotegides’ i sense saber quins havien rebut la vacuna en lloc del sèrum.

Es destaca que la inoculació de la dosi en qüestió no és perjudicial per a la salut.

Per a això, s’ha determinat esperar els 21 dies de rigor entre una dosi i l’altra, que s’estipula en aquest fàrmac contra la Covid-19.

Per part del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, s’ha demanat responsabilitats a Sanitat i ha sol·licitat l’obertura d’un expedient informació per aquesta ‘revacunació’ a Biar.

Send this to a friend