El Alcoyano estudia les primeres ofertes de venda

Són diverses les propostes que la majoria accionarial té damunt la taula

El Alcoyano estudia les primeres ofertes de venda
Toni Justicia, president de l’Alcoyano.

L’Alcoyano ha començat a estudiar les primeres ofertes per a la seua venda. Ara mateix no se sap si durarà uns dies, setmanes o mesos, la veritat és que el club ha iniciat un procés de canvi, bé a través d’un grup inversor que es faça amb el control accionarial o d’aportacions que facen viable la subsistència de l’entitat, actualment en dubte, no sols per la pesada motxilla que suposa carregar amb un dèficit que està entorn del milió i mig d’euros, sinó per uns accionistes que han dit basta després de l’important desemborsament al qual van haver de fer front la passada temporada perquè el club poguera liquidar a una plantilla, cos tècnic i empleats que van arribar a acumular tres mesos sense cobrar.
Actualment Hisenda fa impossible que el club perceba la subvenció municipal. Diversos accionistes i empresaris de la ciutat van avançar una suma superior als 40.000 euros a compte del cobrament d’aquesta partida.
Tampoc se sap res de la denúncia en els jutjats a l’anterior president. Juan Serrano segueix sense fer front als 150.000 euros de reconeixement de deute que en el seu moment va signar després de renunciar al càrrec. Tampoc la Federació ha fet front al primer dels quatre pagaments dels una mica més de 300.000 euros que li correspon a cada equip de la categoria en concepte de cessió dels drets televisius.
Davant aquest fosc panorama, el club s’ha vist en l’obligació de moure fitxa a fi d’evitar que els impagaments comencen a reproduir-se abans de final d’any. La primera veu d’alarma es va llançar a l’agost passat en anunciar que l’Alcoyano estava en el mercat per a la seua venda. Les últimes estan sent setmanes intenses a nivell de despatx.
El bon moment esportiu dels de Vicente Parras també ha contribuït a suavitzar un camí que es preveu d’espines, almenys quant a la cessió de la propietat accionarial, actualment dividida en dos bàndols ben diferenciats i amb interessos molt diferents.
Mentre que el 49 per cent està en mans de l’empresari il·licità Miguel García Hita, la resta d’accions apareixen molt repartides entre empresaris i particulars alcoians. Hita és un professional del futbol amb interessos com a intermediari. Va ser una figura fonamental, fins fins i tot vital en la subsistència del club en la temporada de Tercera i el primer any en Segona B.

Send this to a friend