El All Star torna als seus orígens

La festa del bàsquet local se celebra demà en el pavelló Paúlas

El All Star vuelve a sus orígenes
Un partido de la Liga Local de baloncesto. ARCHIVO

La lliga de bàsquet local farà demà un parèntesi en la seua competició domèstica per a donar pas a una de les seues cites més esperades amb la celebració del All Star. Després que l’any passat la denominada festa del bàsquet local no poguera dur-se a terme per la pandèmia, aquest esdeveniment amb un cert sabor a la NBA torna als seus orígens amb una programació sense la presència d’un club convidat.
Es trenca així el costum d’enfrontar a una selecció de la lliga amb un equip federat de la zona. “Creiem que no era el moment per la situació pandèmica que vivim”, apuntava Paco J. Agulló, com a representant d’aquest col·lectiu en la presentació de l’esdeveniment.
En aquest retorn als orígens hi haurà un partit entre una selecció del grup parell i una altra de l’imparell, o cosa que és el mateix, cada combinat comptarà amb un jugador l’equip del qual figura en una posició parell o imparell en la classificació actual de la lliga. En el cas de la selecció parell, està integrada per: Carlos Aparicio (Eatgreen Bodegas Tarón), Jorge Ortuño (Círculo Industrial), Javi Fernández (Els Ponts Vedruna), Andreu Jordá (Servinegar Bar Ecuador), Jaume Pozo (Jordá Oleohidráulica), Jordi Olcina (Petromigar Pad), Cristian Alcover (Orlando*Magicarps), Luis Sanz (Sant Roc) i com a entrenador, Rafael Casasempere.
Mentre que el combinat imparell el formen: Alexis Calatayud (Font Roja Zoloplast), Antonio Dávila (Filà Cides), Amando Olcina (Nirvel), Edgar Martínez (Iris), Jordi Jordá (Equilibrats Espinosa Plaça 78), Asdin Bousbiba (Litro y Litro Raptors), Alfonso García (Cafeteria Totem) i Rafa Mengual, entrenador. Són ja catorze edicions del All Star, que dos anys després de començar a celebrar-se va passar a recordar a Quico Córcoles, mort en 2008, figura clau d’aquesta lliga, de la qual va ser fundador, jugador i primer president.

Concurs de triples
Tots els actes previstos es concentraran en el pavelló de Paúlas. La programació del XIV All Star XII Memorial Quico Córcoles s’obrirà a les 9 del matí amb un partit entre dos combinats d’exjugadors de la lliga que tornaran a calçar-se les sabatilles per a l’ocasió. Seguidament, sobre les deu, es donarà pas al concurs de triples amb els següents participants: Carlos Aparicio (Eatgren), Fernando Peidro (Círculo Industrial), Alejo Albors (Vedruna), José A. Candela (Servinegar), Jaume *Pozo (Jordá Oleohidráulica), Joan Torró (Petromigar Pad), Aarón Valencià (Magicarps), Joaqui Peidro (Sant Roc), Juanma Talens (Font Roja), Rafa Mengual (Filà Cides), Jorge Sempere (Iris), Jordi Jordá (Equilibrats Espinosa), David Bardisa (Litro y Litro) i Borja Ródenas (Cafeteria Totem).
El plat fort de la matinal serà el duel dels combinats del grup parell i imparell. En el descans del partit, es dilucidarà el guanyador del concurs de triples amb la celebració de la final.
El All Star Memorial Quico Córcoles té una sèrie de col·laboradors com són el col·lectiu arbitral Asoar, que aporta els àrbitres i els jutges de taula; Virginia Bolufer i els seus ‘cheerleaders’, que posa el particular toc americà a la cita amb una coreografia específica per a l’ocasió, i el dissenyador Carlos Gran, autor del cartell anunciador de l’All Star.
Atés que la cita té lloc en plena pandèmia i que diversos jugadors de la lliga van morir durant l’alerta sanitària, es guardarà un minut de silenci en memòria de Santi de l’Àguila i Iñaki García, tots dos jugadors del Filà Cides, i Nacho Pastor, del Vedruna. Així mateix, és habitual escometre una acció solidària amb una entitat local. En aquesta ocasió es col·locarà en l’accés al pavelló de Paúlas un parell de contenidors per a recollir aliments no peribles que s’entregaran a Asprohal.

Send this to a friend