L’Ajuntament liquida els comptes de 2022 amb un resultat positiu

El PP rebutja la liquidació i parla de “superàvit fictici"

L'Ajuntament liquida els comptes de 2022 amb un resultat positiu
Vanessa Moltó i Toni Francés.

L’Ajuntament ha tancat els comptes de 2022 a dues setmanes del termini legal establit, amb un resultat positiu de quasi 5’9 milions d’euros, un romanent de tresoreria de 1’8 milions i un compliment de l’execució del pressupost corrent d’al voltant del 95%. Quant al nivell d’endeutament, passa del 45% al 41%, tornant a xifres històricament baixes i per davall de la mitjana nacional en poblacions similars, on es manté en un 46%. A més, el pagament a proveïdors és inferior als 30 dies que marca la llei. De fet, el mes de desembre la mitjana era de 10 dies, segons apuntava la regidora d’Hisenda Vanessa Moltó.
“Enfront de previsions apocalíptiques i irreals per part de partits que no sols han tractat d’impedir que s’aprovaren pressupostos necessaris en moments de dificultat, sinó que a més han tractat de bloquejar que la seua ciutat poguera rebre fons d’altres administracions via subvenció, malgrat totes les dificultats tanquem aquest pressupost amb un resultat pressupostari positiu –remarcava l’edil– quan es parla de pressupostos irreals, aquesta és la demostració de la realitat, aquest és el paràmetre que explica si els ingressos pressupostats per a l’any han sigut o no suficients per a satisfer les despeses, i amb aquest paràmetre vam demostrar un any més que els nostres pressupostos, a més d’ambiciosos en moments complicats, són reals”.
Finalment, les dades d’estabilitat pressupostària, una premissa que mesura si l’Ajuntament té capacitat de finançament, també són favorables en més de 868.788 euros.

Nou pressupost
Una vegada liquidat el pressupost de 2022, el departament d’Hisenda es disposa a elaborar els comptes del present exercici i l’alcalde Toni Francés avança que la intenció és tindre’l aprovat “abans de Festes”. Respecte a la liquidació de l’anterior, Francés destacava una xifra que en la seua opinió avala la gestió del govern socialista, i és que “amb el PP cada alcoià devia 617 euros i amb el PSOE són 396 euros”, en referència al nivell d’endeutament de l’Ajuntament, alhora que avança que “gràcies a aquesta bona salut econòmica” en els pròxims dies “aprovarem una operació de préstec de 10 milions d’euros” per a completar les inversions dels projectes finançats amb fons europeus.

Valoració del PP

El PP, per part seua, rebutja la liquidació i parla de “superàvit fictici amb ingressos unflats i despeses ocultes”, referint-se a un informe de la Intervenció municipal on s’alerta que els saldos pendents de cobrament s’han multiplicat. Moltó nega aquesta qüestió i assegura que en la seua valoració el PP “confon conceptes”. L’edil conclou afirmant que “no és el govern qui liquida el pressupost, sinó el funcionariat, per la qual cosa no són xifres qüestionables”.

Vídeo de la roda de premsa de liquidació del pressupost.

Send this to a friend