El bàndol cristià recupera el castell

Tancarà les festes el Sant Jordiet amb l'Aparició sobre els merlets de castell i llançant fletxes, un acte previst a les 21,30 hores

Els dos Ambaixadors lluiten, a peu del castell, amb l’espasa. XAVI TEROL

Després d’hores de batalla d’arcabusseria i l’ús de més de tres tones de pólvora, el bàndol cristià ha recuperat la possessió del castell en les festes de Moros i Cristians d’Alcoi. Ha sigut aquesta vesprada, en la qual el programa incloïa a primera hora  l’Estafeta cristiana i l’Ambaixada, presenciada per un gran nombre d’espectadors en la plaça d’Espanya.

Acabat el parlament entre els Ambaixadors moro i cristià, ha tingut lloc l’Alardo, una fragorosa batalla d’arcabusseria, que ha acabat amb la lluita amb les espases entre els càrrecs festers, a peu del castell. A l’acabar la lluita, s’ha produït el triomf de l’exèrcit de la creu.

D’aquesta manera, s’encara el final de les recuperades festes de Moros i Cristians d’Alcoi, després de dos anys d’absència per la pandèmia i a les quals es posarà el colofó amb l’Aparició de Sant Jordiet, Fernando Rius Mestre, sobre els merlets de castell i llançant fletxes, un acte previst a les 21,30 hores i que simbolitza l’ajuda del patró de la ciutat en el triomf dels cristians sobre les hosts d’Al-Azraq.

Send this to a friend