El Betlem de Tirisiti rep un Premi a la Cultura Alacantina

La ja iniciada campanya de representacions espera aconseguir els 25.000 espectadors

El Betlem de Tirisiti rep un Premi a la Cultura Alacantina
Representació alcoiana recollint el premi.

L’alcoià Betlem de Tirisiti ha rebut un nou reconeixement, en aquest cas, de la mà de la Diputació Provincial d’Alacant en el marc dels II Premis a la Cultura Alacantina Miguel Hernández. En concret, el Tirisiti ha sigut guardonat en la categoria de promoció i difusió d’arts escèniques i el premi va ser entregat en el transcurs d’una gala celebrada la setmana passada en l’ADDA, assistint per a recollir-lo l’alcalde Toni Francés, al costat del regidor de Cultura, Raül Llopis, que van estar acompanyats per Joanfra Rozalén, gerent de La Dependent, la companyia teatral encarregada de les representacions.

L’endemà de recollir el reconeixement, Llopis i Rozalén coincidien de nou en la presentació als mitjans de la campanya de funcions d’enguany, ja en marxa, i tots dos mostraven la seua satisfacció pel premi concedit al popular retaule. En aquest sentit, tant des de l’Ajuntament com des de la companyia adjudicatària de les representacions valoraven que es tracta d’un reconeixement més que merescut, ja que el Betlem de Tirisiti traspassa fronteres més enllà de l’afecte i l’impacte que continua generant any rere any entre els propis alcoians.

Sobre aquest tema, Rozalén explicava que enguany han arribat reserves de tota la Comunitat Valenciana –unes 220 i hi ha peticions en llista d’espera– i a més de gent de totes les edats, no sols centres escolars, també associacions, centres de majors, col·lectius, etcètera. Precisament pensant en els grups nombrosos locals, com poden ser les filaes, s’han habilitat de nou tres dissabtes de funcions extraordinàries, els dies 3, 10 i 17 de desembre.

La campanya escolar, que va donar principi el passat 25 de novembre, s’estendrà fins a pròxim 22 de desembre, amb una previsió de 12.000 espectadors. Cal tindre en compte que, malgrat que enguany s’ha représ la normalitat absoluta després de les anteriors campanyes influïdes per la pandèmia, és habitual que es produïsquen cancel·lacions a última hora, a vegades per causes meteorològiques. A més, enguany també està tenint especial incidència la pujada de preus del transport escolar amb autobús, segons deixava constància Rozalén.

Quant a la campanya per a tots els públics, s’iniciarà el 23 de desembre, prolongant-se fins al 5 de gener al migdia. Les entrades eixiran a la venda en TicketAlcoi –exclusivament en línia– el dia 16, a les 16 hores. El seu preu és de 5 euros, més 0’65 de despeses de gestió.

En total, sumant les dues campanyes, es calcula que passaran per les al voltant de 200 funcions programades unes 25.000 persones. Enguany, novament, Tirisiti tindrà un vessant solidari, en primer lloc continuant amb la campanya de recollida d’aliments en col·laboració amb l’economat de Càritas. Respecte al tradicional ‘Globo Solidari’ a benefici d’AIN (Associació per a la Integració del Xiquet), es buscarà una alternativa per a mantindre la iniciativa perquè hi ha escassetat d’heli en el mercat.

Send this to a friend