El Campament Reial: ‘l’engranatge’ de la màgia

Els paquets que es repartiran aquesta nit, a partir de les 18 hores, estan sent preparats

El Campamento Real: el 'engranaje' de la magia
En el Preventorio se encuentra todo el séquito de Sus Majestades con los preparativos de esta tarde.

Des d’ahir a la nit, Melcior, Gaspar i Baltasar es troben en les faldes de la Serra de Mariola descansant després d’un llarg viatge –tal com indicaven les torxes que guiaven el seu camí–, que culminarà aquesta tarde-nit amb la Cavalcada que partirà de la Zona Alta d’Alcoi a les 18 hores i que culminarà al final de País Valencià.

És en el Preventori on Ses Majestats i el seu seguici han muntat el Campament Reial que està sent visitat des de primera hora d’aquest matí per milers de persones.

En total, es van posar a la venda unes 6500 entrades per a visitar aquest lloc tan especial en el qual s’estan llegint les cartes que anit van ser depositades en les bústies de les burretes al pas de l’Ambaixador, que va anunciar l’arribada dels Reis Mags a la nostra ciutat.

Després de la lectura de les cartes, es procedeix a la preparació dels paquets que seran repartits hui per al voltant de 350 patges que tenen la important labor d’ajudar a Ses Majestats.

La il·lusió és latent en l’ambient del Campament Reial i els ulls de xicotets i majors no enganyen: hui és un dels dies més especials de l’any.

El Campament Reial: 'l'engranatge' de la màgia
La guàrdia romana ‘Legio X Fretenis’.

A més de veure tots els preparatius i diverses estades en les quals descansen els Reis Mags, els assistents poden interactuar amb els patges i com a gran novetat d’enguany, s’ha incorporat la guàrdia romana ‘Legio X Fretenis’, que va estar a la Judea. Aquesta guàrdia ha desfilat en formació davant totes les persones que han acudit al Campament Reial.

LA CAVALCADA
Quant a la Cavalcada de hui, tal com s’ha indicat anteriorment, comença a les 18 hores i l’Adoració està prevista a les 20 hores. 

En aquesta ocasió, les tres entitats que ajudaran a Ses Majestats són la Cambra de Comerç, la filà Muntanyesos i la Creu Roja. 

En aquest 2023 es compleixen 50 anys de la participació dels camells en les desfilades, alguna cosa que està de plena actualitat també per les crítiques que han arribat des dels ecologistes de la Fundació Franz Weber, amb una petició que demana que es retiren els animals i que compta amb més de 77.000 signatures.

Send this to a friend