El Campus cerca nous espais per a albergar l’activitat investigadora fins a disposar de l’edifici Bambú en 2025

La universitat calcula invertir uns 4 milions d'euros en l'adequació de l'edifici d'Aitex que destinarà a parc científic

El Campus cerca nous espais
Durant l’esdeveniment es va donar a conéixer el projecte de parc científic. XAVI TEROL

En el marc del Fòrum d’Ocupació, el Campus d’Alcoi ha presentat el seu projecte de parc científic, del qual ja es disposa d’un primer esborrador i “en un parell de setmanes”, anuncia el director Pau Bernabeu, es preveu tindre signat el conveni amb la Conselleria per a la cessió de l’edifici Bambú –antigues Papereres Reunides– on actualment es troba la seu central de l’institut tecnològic del tèxtil, Aitex. “Una vegada estiga, es farà una primera inversió de 250.000 euros per a la redacció del projecte d’adequació de l’edifici”, informava Bernabeu.

Aquest esborrany contempla un pressupost inicial de 4 milions d’euros per a la reforma de les instal·lacions, una inversió “necessària” però no quantiosa, remarca el director, atés que els usos actuals d’aquest edifici –laboratoris– són compatibles amb els quals requereix l’activitat investigadora del Campus.

No obstant això, les previsions que manegen és que el parc científic no entre en funcionament fins a 2025, per la qual cosa “de moment necessiten (els grups d’investigació) un espai provisional que serà el Viaducte” i es negocia amb l’Ajuntament altres localitzacions, avança Bernabeu. “Tenim start-ups pendents de la posada en marxa del parc científic que ara com ara estan col·locades en el Viaducte, i grups d’investigació que ens han demanat espai i hem de donar solució com més prompte millor”, explica.

Per part seua, la directora general de l’IVACE, Júlia Company, remarca que el d’Alcoi serà el primer parc científic que tinga una universitat fora de la seua seu central. “Pensem que el Campus l’està fent molt bé, és un dels principals motors d’aquesta ciutat i la comarca, i consegüentment, nosaltres estarem darrere secundant”, conclou Company.

Send this to a friend