El Campus compleix 50 anys amb la vista posada a ampliar estudis i instal·lacions

La direcció es planteja trobar una nova ubicació per a poder créixer abans de l'any 2024 i Aitex és una de les opcions sobre la taula

El Campus compleix 50 anys
L’actual director, Pau Bernabeu, durant la seua intervenció en l’acte del 50 aniversari del Campus. XAVI TEROL

El nou escenari econòmic que deixen després de sí dos anys de pandèmia i la profunda transformació social associada, suposen un repte i alhora una oportunitat de canvi per als centres de formació superior. El Campus d’Alcoi de la UPV no pot romandre alié a aquesta conjuntura i coincidint amb el seu 50 aniversari com a centre adscrit a la Politècnica, la direcció de la universitat alcoiana es planteja adaptar la seua oferta formativa a aquest nou escenari, que precisa d’enginyers i personal tècnic qualificat.

Tal com s’ha vingut informant, una de les línies de treball del Campus se centra en la recuperació del grau en enginyeria tèxtil, gestions que es duen a terme de la mà de l’Institut Tecnològic Aitex i de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, Ateval. Cal recordar que amb l’adaptació a Bolonya els estudis tèxtils van passar a ser un màster universitari oficial i el que es pretén és restablir l’antiga titulació superior reconvertida en grau en enginyeria tèxtil.

També al fil de l’ampliació d’estudis, el director del Campus, Pau Bernabeu, explica que han sol·licitat al rectorat de la UPV la incorporació del màster en enginyeria industrial, associat al grau en enginyeria en Tecnologies Industrials, per a això s’habilitaria a Alcoi el que es denomina una aula delegada. A això se suma el grau en Robòtica Industrial, que començarà a impartir-se el pròxim curs, amb una oferta de 75 places de primer curs.

Bernabeu afig que també busquen ampliar títols universitaris en l’àmbit de la computació, treballant-se per a oferir un màster en línia en anglés. Tot això respon a una “nova estratègia” que han emprés els responsables del campus alcoià on l’empresariat de les nostres comarques juga un paper determinant, ja que “són ells els que venen a nosaltres per a captar talent i cal proporcionar-li-ho”, remarca el director del centre.

Amb tot, Bernabeu repara en què aquest creixement ha de produir-se necessàriament associat a l’ampliació d’instal·lacions, ja que les actuals s’han quedat xicotetes d’algun temps ençà. En aquest sentit, recentment es va donar a conéixer que una de les opcions que es remenen és disposar de l’edifici d’Aitex en El Terrer, una vegada que aquest s’haja traslladat a la seua nova seu en Batoi.

Segons indica Bernabeu, aquesta ubicació és només “una opció sobre la taula”, com també hi ha unes altres, reconeix, que estan sent valorades pels responsables de la UPV, en funció de la seua viabilitat econòmica. Però “el que té clar el rector és que ací ja no cabem” i que l’actual Campus emmalalteix d’una “greu” falta d’espais per a la investigació, sent tan important com és el volum d’activitat investigadora a Alcoi. La solució a aquesta demanda, almenys de manera provisional, té com a límit l’any 2024.

Send this to a friend