El Campus d’Alcoi de la UPV es reuneix amb l’empresariat

S'ha signat la Càtedra Indústria Digital entre la universitat i el consistori alcoià

El Campus d'Alcoi de la UPV es reuneix amb l'empresariat
L’equip rectoral ha visitat i reunit amb diverses empreses de la zona. | CAMPUS ALCOI UPV

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit una reunió amb responsables d’empreses de les comarques de la Foia de Castalla, Vall d’Albaida, L’Alacantí, L’Alcoià i El Comtat, en la qual també ha sigut present l’Ajuntament d’Alcoi.

La jornada de treball també ha servit perquè el nou rector de la UPV, José E. Capilla, conega de primera mà el potencial del teixit industrial i empresarial de l’entorn d’Alcoi. En aquest sentit, l’equip rectoral ha visitat algunes de les seus de les empreses de la zona.

Durant la reunió, en la qual han assistit més de 20 empreses, Pau Bernabeu ha indicat que “és el moment d’asseure’ns tots junts a pensar que volem que siga el nostre campus en els pròxims 50 anys. Tenim clar que no podem separar la docència universitària dels interessos formatius de les empreses en clau comarcal”. El director ha posat a la disposició de l’empresariat els importants grups d’investigació i les seues capacitats aplicables perfectament a l’empresa de l’entorn.

Bernabeu indica que “hem de ser capaços de donar resposta al nostre alumnat i al professorat, però també a l’entorn empresarial”. El director sosté que “el nostre aval competitiu es demostra amb xifres: hem tingut la nota de tall més alta dels últims anys i una important llista d’espera. Significa que l’alumnat vol estudiar a Alcoi i oferim una formació capacitada, la qual cosa es tradueix en egressats amb major especialització”. El màxim representant del campus també ha instat l’ajuntament i al rector José E. Capilla, a posar en marxa el projecte de la Ciutat Politècnica de la Innovació a Alcoi.

Les empreses, entitats i associacions que han assistit a la trobada han sigut Multiscan Technologies, Korott, R. Belda Llorens, Tutto piccolo, Nirvel, Erum, Cámara de Comercio, Ubesol, Aceitunas La Española, IBIAE, Acteco, Hilaturas Miel SA, Aceitunas El Serpis, Actiu, Unión Alcoyana Seguros, Germaine de Capuccini, Adsalsa, Caixa Ontinyent, Bornay, Flinsa, AuresTic, Foradia.

El Campus d'Alcoi de la UPV es reuneix amb l'empresariat
La UPV i l’Ajuntament d’Alcoi han signat la Càtedra Indústria Digital. | CAMPUS ALCOI UPV

SIGNA ‘CÀTEDRA INDÚSTRIA DIGITAL’
D’altra banda, la UPV i l’Ajuntament d’Alcoi han signat la Càtedra Indústria Digital al campus alcoià, en la qual el consistori es compromet a aportar 30.000 euros.

El rector de la UPV, José E. Capilla, està “convençut” que “el Campus d’Alcoi és el millor aliat del territori”. Ha anunciat que establiran sinergies “al costat d’actors públics i privats” de l’entorn.  Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, indica que “l’ajuntament ha volgut que amb aquesta càtedra el Campus lidere al costat del consistori tots els reptes de transformació tant de les empreses com de la societat en el seu conjunt”.

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va detallar que durant la jornada havien parlat amb la UPV de “projectes de futur com aquesta càtedra, que serà la tercera que tenim amb aquest Campus, la del Coneixement, la Càtedra Smart city i ara aquesta d’indústria digital, conscients de l’importantíssim repte que té el nostre teixit empresarial i especialment l’industrial com a ciutat i comarca industrial que som per a poder guanyar en competitivitat, per a poder fer front a aqueixa millora competitiva per la qual hem d’apostar amb la nostra indústria”.

Un altre dels objectius és conscienciar de les necessitats de digitalitzar les empreses, sobretot, fomentar la digitalització de l’administració, pimes i promoure les competències digitals dels ciutadans.  La càtedra també té com a objectiu formar als estudiants del Campus d’Alcoi de la UPV en màrqueting digital o ciberseguretat.

Send this to a friend