El Campus d’Alcoi de la UPV recupera el 100% de la presencialitat

Des de demà, els alumnes i professors han de portar mascareta FPP2 a les aules

El Campus d'Alcoi de la UPV recupera el 100% de la presencialitat
Alumnes del Campus d’Alcoi de la UPV en una classe impartida aquesta setmana. | CAMPUS ALCOI UPV

Els estudiants del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) van tornar a les aules divendres passat 3 de setembre després de la celebració d’una jornada d’acolliment marcat per la Covid-19, ja que es va haver de realitzar en dos torns.

Aquest retorn ha sigut per als alumnes de grau, ja que els dels màsters ho faran el pròxim dia 20 de setembre, ja que la preinscripció per als mateixos va finalitzar el divendres.

Així, després de complir-se una setmana de l’inici de les classes, la valoració realitzada per part del director del Campus, Pau Bernabéu, és molt positiva, fins i tot, “sorprenent”, a causa de la quantitat d’alumnes que estan acudint de manera presencial a les classes. “Està havent-hi molt bona acceptació”, afirma el director, qui detalla que, fins i tot, durant aquests dies s’ha hagut de remetre a una certa quantitat d’estudiants a altres aules d’ampliació per a seguir les classes en línia, perquè no cabien. Això es deu al fet que, la normativa que hi havia vigent obligava a mantindre una distància entre alumnes d’entre 1’2 i 1’5 metres, la qual cosa al seu torn, ha reduït l’aforament de les aules, igual que va ocórrer el passat curs.

Bernabéu considera que la vacunació i l’experiència obtinguda en matèria de Covid-19, han propiciat al fet que un major nombre d’alumnes acudisquen al centre durant aquests primers dies.

Aquesta setmana, el Campus d’Alcoi de la UPV ha rebut les noves instruccions a seguir, i que es basen en l’acord aconseguit entre els rectors i la Generalitat Valenciana. Aquestes, retornen la presencialitat al 100%, és a dir, com abans de la pandèmia. De moment, aquesta mesura, que inclou l’obligatorietat de l’ús de mascareta FFP2 per a alumnes i professors, és per a les aules, aules d’informàtica i els laboratoris, ja que “per a espais comuns, com la biblioteca, estem a l’espera de conéixer les noves mesures”.

Aquestes mesures, l’ús de la citada mascareta i la total presencialitat, es posaran en marxa demà. Així, des d’aquesta setmana el Campus està treballant en l’adequació de les aules, que estaven distribuïdes per a guardar la distància de seguretat.

Bernabéu avança que “la universitat subministrarà mascaretes”, concretament cinc, però que s’aconsella disposar de mascaretes pròpies, almenys “per a la setmana vinent”.

D’altra banda, i quant a xifres, “la sensació és molt positiva”, ja que en aquest curs, el nombre d’alumnes matriculats és de, al voltant de 130 més que l’anterior. Bernabéu confessa que això es tradueix en una gran “satisfacció”, però que ara com ara prefereix mantindre la prudència i treballar perquè aquest increment es mantinga i consolide en els pròxims cursos.

Send this to a friend