El Campus d’Alcoi de la UPV té una ocupabilitat del 47%

Aquest dijous, en la plaça Ferrándiz i Carbonell tindrà lloc el Fòrum d'Ocupació

El Campus d'Alcoi de la UPV té una ocupabilitat del 47%
Presentació de la 20a edició del Fòrum d’Ocupació.

La importància de l’aliança empresa-universitat és un dels aspectes que es destaca en el Fòrum d’Ús del Campus d’Alcoi de la UPV, i que al seu torn, es fomenta en aquest esdeveniment, organitzat per a aquesta setmana.

El JobTalent tindrà lloc el dijous, 5 de maig, de 10 a 14 hores en la plaça Ferrándiz i Carbonell. Es tracta d’una jornada centrada principalment en l’alumnat universitari, però en la seua presentació, el Subdirector d’Emprenedoria, Ocupació i Relacions Internacionals, David Cuesta, va assenyalar que està obert a qualsevol persona que busque ocupació, així com a estudiants d’altres universitats o aquelles persones que estiguen a punt de fer el salt a la universitat, ja que en el Fòrum d’Ocupació poden conéixer de primera mà les empreses de la zona, les seues demandes i els perfils més buscats, i si aquests, poden ser del seu grat.

Un dels aspectes a destacar és que el Fòrum d’Ocupació recupera la presencialitat després de dos anys marcats per la pandèmia i que augmenta el nombre d’estands, passant de 15 en l’edició de 2019 a 20 en aquest 2022, la qual cosa suposa un increment del 33%.

Principalment seran presents empreses de la comarca, però també de Castelló, Madrid o València. Així mateix, l’Ajuntament d’Alcoi farà acte de presència per a oferir orientació a totes les persones que s’acosten i també l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), que explicarà les certificacions d’idiomes.

Una vegada més, es podran realitzar fotografies professionals i s’ajudarà a preparar el Curriculum vitae.

A més, i com un dels eixos centrals d’aquest esdeveniment hi haurà un Elevator Pitch, activitat que consisteix en l’exposició per part d’alumnes dels seus Treballs Final de Grau (TFG) o Treball Final de Màster (TFM), així com alguna idea. Ho hauran de fer en 90 segons, la qual cosa facilitarà a les empreses conéixer la capacitat comunicativa, explicativa i de síntesi dels ponents.

SCAPE ROOM
Un dels principals objectius del Fòrum d’Ocupació és la captació i retenció del talent, sent conscients del món global en el qual vivim actualment. Si bé la capacitat comunicativa serà demostrada en l’Elevator Pitch, en aquesta vintena edició del citat Fòrum, hi haurà per primera vegada un scape room, a través del que les empreses assistents podran veure com es desemboliquen els alumnes, la seua capacitat de treballar en equip o de resolució de problemes, entre altres.

D’altra banda, en l’hall de l’edifici Carbonell hi haurà una exposició de jocs de taula dissenyats i versionats per l’alumnat del Campus d’Alcoi de la UPV.

ARKANO, MAESTRO DE CERIMÒNIES
Amb aquesta mena d’esdeveniments, aquesta universitat pretén adaptar-se als nous temps i a les noves necessitats existents, tant per part de les empreses com dels propis alumnes.

Dins d’aqueixa adaptació, el Campus d’Alcoi de la UPV ha tornat a triar al raper alacantí Arkano com a mestre de cerimònies, optant per una persona molt actual i de rellevància per als joves.

DADES D’OCUPABILITAT
En la presentació del Fòrum d’Ocupació, els representants de la universitat van aportar algunes dades sobre l’ocupabilitat del Campus d’Alcoi de la UPV.

I és que, en 2021, malgrat la situació derivada de la Covid-19, es van gestionar més de 120 ofertes d’ocupació.

Cuesta va remarcar que les pràctiques que realitzen els alumnes del Campus d’Alcoi “són remunerades”, a diferència de moltes altres universitats, i va afirmar que hi ha “gran interés” per part de les empreses.

Quant a dades més concretes, el 47% dels alumnes de la promoció de 2020 estaven ocupats just en acabar el grau, mentre que, de la promoció de 2016, passats tres anys, únicament el 7% dels alumnes estaven desocupats, mentre que la resta o estaven treballant, autoocupació o estudiant una altra carrera.

Send this to a friend