El Carnestoltes de Muro torna al carrer amb novetats en l’oferta d’oci

Cocentaina ha anunciat que suspén la desfilada d'enguany

El Carnestoltes de Muro torna
Carnestoltes murer de l’any 2019. ARXIU

L’Ajuntament de Muro ultima ja els preparatius per a la celebració del Carnestoltes, una desfilada que tornarà als carrers d’aquesta localitat del Comtat després que l’any passat fora suspés a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Sí que es va poder fer en 2020, concretament el dissabte 22 de febrer, i pràcticament aquest va ser l’últim acte multitudinari que va tindre lloc en la localitat, ja que dues setmanes després va esclatar la pandèmia.

En aquesta ocasió l’organització afegirà algunes novetats i la primera d’elles és la incorporació de graderies al llarg del trajecte en les quals hi haurà butaques gratuïtes perquè el públic puga contemplar el pas dels participants. A més, es manté l’itinerari estrenat fa dos anys i la desfilada no discorrerà pel barri antic passant a desenvolupar-se una altra vegada per la carretera, és a dir; per les avingudes País Valencià i València fins a concloure en el Matzem després de travessar el carrer Josep Bono.

L’edil de Festes en el Consistori murer destacava aquesta setmana que el format estrenat en l’últim Carnestoltes es manté atés que el mateix va donar molt bons resultats. “Ens va permetre tindre una comitiva més organitzada i es va garantir en tot moment la seguretat pel fet que aquests carrers són més amples que les del nucli històric. Això també ens dona ara molts més avantatges perquè en el context de pandèmia que vivim ens permet evitar que hi haja aglomeracions amb unes avingudes llargues en les quals públic i participants es poden repartir millor”, manifestava Ángel Mollá.

Així mateix, el regidor posava l’accent en el reforç de l’oferta d’oci nocturn per a l’esmentat dia del Carnestoltes. “Hi haurà dos escenaris perquè ningú al poble es quede sense festa. En la plaça del Matzem la carpa oferirà música amb èxits actuals i reggaeton mentre que al parc del Batà es podrà escoltar pop de les últimes dècades, avançava Mollá. El Carnestoltes tindrà lloc el dissabte 26 de febrer i arrancarà a partir de les 19 hores.

Suspensió a Cocentaina
Per part seua, l’Ajuntament de Cocentaina ha anunciat la cancel·lació de la seua festa de Carnestoltes per a enguany. La raó no és una altra que la de “evitar aglomeracions i garantir la seguretat”. Asseguren des del consistori que després de diverses reunions i converses amb els centres educatius, s’ha decidit anul·lar la desfilada “en un exercici de responsabilitat col·lectiva”.

Malgrat això, en cada centre educatiu hi ha previstes diferents activitats per a celebrar aquesta festivitat tan tradicional. La regidora de l’àrea, Paqui Ruiz, lamenta aquesta anul·lació, però insisteix en el fet que “estem en un moment d’incertesa sanitària i la responsabilitat de l’administració pública és garantir la seguretat de tots i de totes”.

Send this to a friend