El CEEM obrirà les seues portes al setembre

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat la seua posada en marxa en la seua visita a Alcoi

El CEEM obrirà les seues portes al setembre
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la seua visita al CEEM hui. | S. G. B.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat hui l’obertura del Centre de Malalts Mentals (CEEM) d’Alcoi a la fi del mes de setembre o principis d’octubre.

Oltra ha informat, en la seua visita a la ciutat, que els professionals començaran a incorporar-se al setembre i que seguidament, s’espera que “puguen ingressar les persones usuàries”.

El CEEM comptarà amb 40 places, i segons ha recordat la vicepresidenta, es tracta d’un “centre residencial”, destinat a persones “que requereixen en una etapa de la seua vida, tindre un recurs residencial fins que adquireixen l’autonomia suficient per a poder tornar a la seua comunitat, a l’exterior, en unes condicions d’habilitats, d’autonomia personal, que li permeten fer el seu projecte de vida independent, que és el que tots volem”.

Abans de la seua imminent obertura, falten perfilar alguns detalls, unes certes obres de poca envergadura, que precisament s’han comentat en la visita al CEEM, i que han sigut explicades per personal de les àrees d’Igualtat i Polítiques Inclusives, algunes d’elles estan enfocades a aconseguir una major comoditat per als treballadors.

Oltra ha afirmat que es tracta d’un projecte molt esperat per tots, tant per la ciutat d’Alcoi, com per la corporació municipal i per la conselleria responsable, i que la seua posada en marxa “ens permetrà donar aqueix servei que necessita la ciutadania, a més en un moment en el qual s’està parlant molt de la salut mental, precisament perquè la pandèmia ha agreujat aquestes situacions”.

Així mateix, després de la visita al CEEM del Barranquet de Soler, Mónica Oltra, ha signat amb la Fundació Mariola “la cessió per a altres 15 anys d’aqueixa infraestructura”, assegurant que es tracta d’un pas “molt important per a continuar atenent les persones que allí hi ha”.

Tant l’obertura del CEEM com la cessió de la Residència *Mariola es troben dins del Pla Convivint de Serveis Socials que s’ha llançat des de la Generalitat Valenciana.

Send this to a friend