El Certamen Coral de la Fira Tots Sants celebra hui la seua 42 edició

‘La Pau’, de Xavier Sarasola, és en aquesta ocasió l'obra obligada per a totes les corals

El Certamen Coral de la Fira Tots Sants celebra hoy su 42 edición

El Centre Cultural El Teular de Cocentaina servirà d’escenari aquesta vesprada per a la 42 edició del Certamen Coral de la Fira de Tots Sants, una cita que posa fi a la programació cultural que entorn d’aquest últim esdeveniment s’ha vingut desenvolupant des de mitjan mes d’octubre.
La comunicadora Ajo Valls, conductora del magazine Mosaic dels Comarques en la televisió comarcal TVA, serà qui presente aquesta gala musical que donarà inici a partir de les 19:00h de la vesprada.
En el Certamen Coral participaran enguany agrupacions com ‘Actea Cor Femení’ de Barcelona, ‘Cor Interludi’ de Burgos i ‘Veus Blanques CSA’ de Griñón. Les citades corals opten aquesta vegada a cinc premis en total estant dotat el primer amb 3.000 euros, el segon amb 1.800 euros, mentre que el tercer està valorat en 1.200 euros. El quart premi és el del públic, amb una dotació econòmica de 600 euros, i que és atorgat al cor amb major puntuació segons les votacions del públic assistent al Certamen. Així mateix, d’entre tots els directors dels cors participants, el jurat atorgarà també el Premi a la millor Direcció, que està xifrat aquesta vegada amb 500 euros. El cor guanyador del primer premi obtindrà a més la seua classificació per al pròxim VI Premi Firacor, que reuneix els guanyadors del Certamen cada tres anys “serà la de hui una cita amb plena normalitat després de la pandèmia així que esperem que el públic no li la perda perquè estem davant un esdeveniment coral que gaudeix de gran prestigi quatre dècades després de la seua creació entorn de la Fira de Tots Sants”, manifestava aquesta setmana el coordinador de l’activitat; Raúl Belda. Recordar que els cors seleccionats interpretaran, a més d’un repertori de lliure elecció, l’obra obligada d’aquesta 42 edició que té per títol ‘La Pau’. Aquesta és original del compositor basc Xabier Sarasola a partir d’un poema del reconegut Marc Granell.

Send this to a friend