El ciclisme en clau femenina

Once corredores s'embarquen en el nou equip Mútua Levante, projecte pioner a nivell local

Si hi ha un esport tradicionalment considerat com molt masculí, però en el qual la dona cada vegada està guanyant més espai i és més visible, aquest és el ciclisme. Cada vegada són més marques donant suport a aquesta incorporació, permetent així la consolidació d’un calendari de carreres que facilita l’acostament i siga actualment un col·lectiu poderosament en alça.

La nostra ciutat no ha volgut ser aliena a tot aqueix moviment entorn del ciclisme femení. Cert és que des de fa un parell d’anys han sigut diversos els gestos que s’han fet en aqueixa direcció, principalment duts a terme per Sergio Cortés i Anna García, president i membre de la junta directiva de la Unió Ciclista Alcoi, però no ha sigut fins a aquesta setmana, en la seu de la Fundació Mutua Levante, quan s’ha escenificat aqueixa voluntat per conjuminar esforços i que totes les dones de la zona que els agrade el ciclisme, tinguen un lloc en comú per a gaudir d’aqueixa afició.

En la presentació que es va dur a terme del primer equip local de ciclisme femení, amb l’asseguradora Mutua Levante com a patrocinador principal, es va deixar clar la necessitat de “fer-se visibles” com a primer passe a aquesta “il·lusionant” nova etapa com la va qualificar Sergio Cortés.

Són diversos mesos els que es porten gestant aquest projecte que ara mateix, més que un objectiu definit, “el que busquem és donar-nos a conéixer, que sàpien que som ací i a qui li agrade el ciclisme, sap que té les portes obertes, no sols per a practicar carretera, també muntanya. És una cosa nova per a tots”, va explicar Anna García, una de les principals impulsores d’aquesta iniciativa.

El nou equip femení  es compon d’onze “guerreres” com les va definir Sergio Cortés. Moltes d’elles s’han iniciat directament com a ciclistes, unes altres provenen de córrer en carretera o muntanya. Deu d’elles són Màster 40 i 50 i una Elit, sent nou d’Alcoi i dues d’Alacant.

Els seus noms són Patricia Fenoll, Pilar Serrano, Montse Martínez, Nuria Juan, Nuria *Orta, Lliris Matarredona, María Dolores Millán, Gloria Amorós, Rosa Jordá i Anna García. Algunes d’elles van tindre una primera incursió la passada temporada en la recentment creada Copa Mediterrànea, que és la primera competició en el format de *Challenge del ciclisme femení valencià, la segona edició del qual comença el pròxim 5 de març a Gandia i ja té cinc carreres puntuables.

“El competir no és el més important per a nosaltres, el que busquem ara és fer grup, poder eixir juntes i crear més grups d’edat dins de l’equip. Volem créixer i que més xiques s’unisquen a aquest projecte. Sobretot volem donar-li visibilitat”, va explicar Anna García.

El regidor Alberto Belda va voler donar la “enhorabona” per la iniciativa i així fer possible que “xiquetes que els agrade el ciclisme puguen tindre un referent per a seguir avant”. Per part seua, Javi Cortés, en representació de la Fundació Mútua Llevant, va reconéixer en la presentació que el fet que fora un equip femení qui vinguera a sol·licitar “la nostra ajuda, ha pesat molt”.

Send this to a friend