El ciclisme modern fa l’ullet al d’antany

La 68 edició del Trofeo San Jorge acaba a la Font Roja

El ciclisme modern fa l'ullet al d'antany
Pol Hervás, únic alcoià en carrera.

El ciclisme modern, on tot sembla estar programat i es mou pendent dels mesuradors de potència, farà demà una picada d’ullet al ciclisme d’antany, amb la celebració de la 68 edició del Trofeo San Jorge, que al seu torn serveix per a acordar-se i homenatjar a qui va ser el pare d’aquest esport a nivell local durant més de quatre dècades: Santiago Blanquer.

La Unión Ciclista Alcoi va fer un important pas l’any passat en recuperar l’ascensió i arribada a meta a la Font Roja. De nou repeteix recorregut, amb l’únic canvi en l’inici de la prova de suprimir-se el pas per Cocentaina i eixir en direcció al Rebolcat, amb el que la carrera endureix el seu traçat des dels primers quilòmetres.

El Trofeo San Jorge per a corredors sub’23 i elit s’emmarca dins d’una bonica iniciativa, que ha sigut reunir altres dues proves comarcals i així crear la Challenge Alacant Interior, amb la qual s’ha atret als millors equips de l’escamot amateur espanyol. En la vesprada d’ahir es va celebrar el XVI Memorial Román Sáez Chumillas amb una contrarellotge de 3 km Castalla-Castalla. Aquesta vesprada, des de les tres, s’està disputant la Biar-Alt del Reconco amb 116 km i demà se celebra, amb eixida des del poliesportiu Francisco Laporta a les 9’30 del matí, el 68 Trofeu Sant Jordi amb 155 km i final a la Font Roja. Serà un recorregut comarcal i les ascensions de les Revoltes, Canalis i la Buitrera, ja que hi ha previst un primer pas per Alcoi (amb sprint especial inclòs) per a pujar pel Preventori i després tornar una altra vegada al túnel del Salt i baixar per a després girar per la rotonda d’Oliver i ja iniciar l’ascensió fins al Santuari de la Font Roja.

COINCIDEIX AMB EL MEMORIAL VALENCIAGA
Està confirmada la presència dels millors equips de l’escamot amateur espanyol, inclòs el Caja Rural, si bé el Trofeo San Jorge coincideix amb el 52 Memorial Valenciaga, una de les carreres estrela de la Copa d’Espanya, amb el que moltes formacions desplaçaran fins a Eibar als seus millors escaladors.

És el cas de l’equip alcoià Brocar Alé amb José Vicente Peidro al capdavant, que prendrà l’eixida en el Trofeu Sant Jordi amb un equip quasi de rodadors, entre els quals es troba l’alcoià Pol Hervás, l’únic ciclista de la nostra ciutat a participar. A principis de mes va aconseguir la seua primera victòria de la temporada en el Trofeo Olías Industrial i fa un mes va fregar el triomf a Almagro. De cara a demà no està entre els favorits, si bé el seu bon moment de forma li poden portar a ser protagonista i estar entre els millors. El Brocar Alé estarà dirigit en aquesta carrera per l’alcoià Izan Linares, que aquesta temporada ha debutat com a director esportiu. S’espera que el guanyador travesse la línia de meta de la Font Roja sobre la una del migdia.

Send this to a friend