El Consell aprova altres 11’5 milions en ajudes per a afectats per ERTO i autònoms

Mónica Oltra destaca que l'objectiu és "donar cabuda a totes les possibles persones beneficiàries que van demanar l'ajuda i que van quedar excloses per falta de crèdit"

El Consell aprova altres 11’5 milions
Oltra durant la seua compareixença aquest divendres. GVA

El Ple del Consell ha aprovat un decret llei pel qual es destinen 11,5 milions d’euros més per a poder atendre totes les sol·licituds d’ajuda presentades per persones autònomes i treballadors i treballadores en ERTO, a causa de la crisi provocada per la pandèmia, que complisquen amb els requisits. La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha recordat, durant la roda de premsa posterior al Ple, que el Govern valencià va aprovar el mes de gener passat un decret llei de mesures extraordinàries dirigides a persones treballadores, empreses i persones treballadores autònomes, a causa de la crisi generada per la COVID-19.

«Es tractava de 105 milions d’euros d’ajudes directes per a les persones treballadores i empreses més afectades per la crisi, amb seu social, establiment o sucursal de producció o d’activitat en el territori valencià», ha explicat.

Amb el decret llei aprovat hui s’incrementa l’import global màxim destinat a aquestes ajudes amb altres 11,5 milions d’euros, fins a aconseguir els 116,5 milions d’euros, la qual cosa permet «donar cabuda a totes les possibles persones beneficiàries que van demanar l’ajuda en el seu moment i que van quedar excloses per falta de crèdit suficient».

En concret, la quantitat aprovada es destinarà a finançar ajudes directes per a les persones treballadores autònomes afectades per la pandèmia, amb la condició que siguen beneficiàries de les prestacions extraordinàries COVID-19 de la Seguretat Social.

També per a sufragar les ajudes directes a persones treballadores afectades per expedients temporals de regulació d’ocupació (ERTO), derivats de la Covid-19, durant el període i condicions que determinen les bases reguladores.

Send this to a friend