El Consell aprova 2’6 milions per al complex de Rodes

A aquesta inversió se sumen altres 2,2 milions amb els quals el Consell sufragarà el Centre de Desenvolupament Turístic Interior

El Consell aprova 2’6 milions per al complex de Rodes
Ximo Puig i Toni Francés, en una reunió en el Palau de la Generalitat.

La Generalitat Valenciana va aprovar el divendres el conveni pel qual es compromet a finançar amb 2,6 milions d’euros la conversió de la poma de Rodes en un parc tecnològic-sociocultural. Les obres d’aquest ambiciós projecte ja han sigut licitades per l’Ajuntament d’Alcoi i estan valorades en 7,4 milions d’euros. La Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), aportarà el 50% (3.700.000 euros) i el Consell, amb la quantitat compromesa ahir cobreix un altre 30% del pressupost, per la qual cosa el consistori haurà de finançar el 20% de les obres, poc més d’un milió d’euros.

Amb l’aprovació del conveni de finançament per part del Consell, el projecte de rehabilitació del complex industrial situat en el barri de Santa Rosa, continua fent passos per a convertir-se en realitat. Si la setmana passada es donava a conéixer l’adjudicació de les obres de rehabilitació de les naus a la UTE formada per les empreses Victor Tormos i l’alcoiana Eladio Silvestre, en l’actual s’ha donat a conéixer que la Generalitat aportarà 2,6 milions d’euros per a convertir Rodes en parc tecnològic-sociocultural. La implicació del Consell va més enllà ja que a aquests 2,6 milions dedicats a la part tecnològic-cultural se sumaran altres 2,2 milions per a sufragar al 100% el Centre de Desenvolupament Turístic Interior (CDTi) projectat en les antigues cotxeres de Rodes i les obres de les quals encara no han sigut licitades.

La tercera part del complex estarà composta pels dos edificis d’habitatges adjacents situats al carrer Tibi i que està previst alberguen oficines municipals i els espais administratius. La inversió prevista per a aquestes obres és de 2,3 milions d’euros, dels quals la Diputació aportarà el 45% i l’Ajuntament d’Alcoi el 55%.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, no ha ocultat la seua satisfacció per l’impuls que adquireix el considerat projecte estrela del govern municipal en l’actual legislatura, per la qual cosa ha volgut destacar la “implicació directa del president Ximo Puig en un projecte que, lluny de quedar-se en l’àmbit local, tindrà un fort impacte en tota la Comunitat Valenciana, ja que convertirà a Rodes en un revulsiu i en un centre de generació d’empreses de base tecnologia”, ha assenyalat.

Send this to a friend