El Consell d’FP compleix tots els objectius proposats per a l’última anualitat

El saló de plens de l'Ajuntament d'Alcoi va acollir recentment la reunió d'aquest consell local

El Consell d'FP compleix
Es va acordar el treball de manera coordinada de totes les entitats que formen part del Consell.

El Consell de la Formació Professional d’Alcoi (FP), creat al juliol de 2018, va celebrar el passat 28 de febrer una sessió ordinària en el saló de plens de l’Ajuntament. Durant la sessió, es van revisar les activitats realitzades en 2022 i es va acordar continuar en l’exercici actual amb accions que s’estan executant des de la creació del Consell de la FP.

Cal destacar que l’any passat es van abordar la totalitat d’objectius proposats en el Pla d’Actuació: un estudi de la FP i el mercat laboral d’Alcoi, informació dirigida a l’alumnat d’ESO i Batxillerat, així com als orientadors de centres educatius; i accions de foment de l’emprenedoria en estudiants de cicles formatius. Es va treballar en la realització d’un vídeo promocional de la FP que ofereix la ciutat, en el qual van participar tots els centres d’FP i que es projectarà tant per a atraure nous estudiants com, a l’estranger, per a mostrar l’oferta formativa existent a Alcoi.

D’altra banda, es van dur a terme esdeveniments com la Jornada Erasmus + el mes de novembre; es va col·laborar i va participar en el Fòrum per l’Ocupació de la UPV, i el mes de maig va tindre lloc la ‘Fira d’Habilitats FP’. Com a novetat per a enguany, la fira de Formació Professional s’organitzarà conjuntament amb el Consell Territorial de Formació Professional de l’àrea Territorial 14 – L’Alcoià i El Comtat, duent a terme una fira més àmplia amb l’oferta formativa de tot el territori que abasta aquest Consell.

També es va exposar un balanç de les mobilitats realitzades en Xarxa FP Alcoi que en 2022 va arribar realitzar un total de 131 mobilitats, 30 més que en 2021. Enguany es preveu que les xifres milloren, duent a terme més mobilitats grupals d’intercanvi entre instituts de la ciutat amb ciutats sòcies.

Finalment, es va acordar el treball de manera coordinada de totes les entitats que formen part del Consell per a la difusió i comunicació de l’Acreditació de Competències Professionals a Alcoi. Així mateix, un altre dels punts tractats va ser la continuïtat en el treball per a l’obtenció de dades d’ocupabilitat dels egressats d’FP a la ciutat.

Segons subratlla el regidor d’Ocupació, Empresa i Formació, Alberto Belda, “aquest Consell local continua treballant en l’impuls i posada en valor de la FP a Alcoi com a opció atractiva, accessible i d’alta qualitat. Per a això cadascun dels membres d’aquest òrgan aporta les seues diferents visions i conjuminen els seus esforços per a adaptar-la a les necessitats de l’entorn».

Send this to a friend