El Consorci Crea fomentarà el compostatge de residus

A través dels fons Next Generation, que han atorgat al projecte 73.702 euros

El Consorci Crega fomentarà el compostatge de residus
Contenidors de compostatge implantats pel Consorci Crea.

A través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Next Generation), el Consorci CREA fomentarà el compostatge de residus orgànics de proximitat, evitant desplaçaments de residus fins a la planta de tractament.

Això serà possible gràcies a l’ajuda de 73.702 euros rebuda mitjançant un projecte presentat als citats fons europeus, consistent en una proposta d’ampliació i millora de la xarxa actual de compostatge domiciliari i comunitari.

El projecte del consorci es desenvoluparà en els 14 municipis de l’Alt i Mitjà Vinalopó i de l’Alcoià que formen part de la seua àrea de gestió. Amb l’ampliació es passarà de les 27 illes de compostatge comunitari actuals, a un total de 38 illes repartides pels municipis consorciats. Amb això, el consorci disposarà d’una de les xarxes més extensa d’instal·lacions de compostatge comunitari de la Comunitat Valenciana.

A més, està prevista la implantació de 275 composteres domèstiques en llars de la zona que, juntament amb les 625 que ja estan instal·lades actualment, sumarien un total de 900 famílies realitzant compostatge domèstic en els seus habitatges amb el suport del consorci.

El projecte inclourà, així mateix, actuacions de formació, capacitació i informació a la ciutadania, repartiment de cubs domèstics airejats de 10 litres per a bioresidus, analítiques del compost obtingut i cartelleria informativa en les àrees de compostatge comunitari, entre altres.

Send this to a friend