El Consorci de Residus CREA presenta el seu projecte de compostatge

Aquest projecte, al qual s'han adherit 11 ajuntaments de l'àrea de gestió, permetrà tractar residus orgànics amb un enfocament de proximitat i generant un compost de qualitat que podrà ser usat com a abonament en els municipis

Projecte Consorci de Residus CREA
Reunió del Consorci CREA.

El Consorci de Residus CREA ha presentat aquest matí el seu projecte pilot de Compostatge Comunitari. El projecte naix amb l’objectiu d’augmentar la separació en origen de residus orgànics (aquest tipus de residus són aproximadament el 40% del total de residus generats en els habitatges). Així mateix, permetrà dur a terme la gestió de la matèria orgànica generada pels veïns i establiments dels municipis participants. Els municipis adherits són: Banyeres de Mariola, Biar, Castalla, Elda, Monòver, Onil, Petrer, el Pinós, Salinas, Sax i Villena.

El projecte es basa en la participació voluntària dels municipis adherits al projecte per a la implantació d’illes de compostatge comunitari en els seus respectius territoris. D’aquesta manera, es fa un pas més en la gestió dels residus orgànics de forma descentralitzada.

L’inici del mateix està previst per a finals d’enguany. De fet, en la reunió de presentació que s’ha realitzat hui en la seu del Consorci Crega, en la localitat de Villena, també s’han iniciat els treballs de coordinació entre el consorci i els ajuntaments implicats per a avançar en la implantació de les 11 illes de compostatge comunitari.

 Formació i assessorament personalitzat
Cada municipi participant rebrà un assessorament personalitzat quant a l’elecció de la zona, els aspectes claus del compostatge i la participació d’usuaris o famílies perquè el projecte puga iniciar-se de manera òptima.

Send this to a friend