El Contestano ja té llibre del seu Centenari

Sota el títol de "CD Contestano, històries centenàries 1919-2019" ha sigut escrit pel periodista local Antonio Soriano

El Contestano ja té llibre del seu Centenari
L’autor, Antonio Soriano, darrere del llibre del Centenari roget. Foto: *Solroca.

El Contestano té ja el seu propi llibre del Centenari, una obra imprescindible per a entendre aquest club, tot un referent del futbol a la nostra comarca. La força que tenen els ‘rojillos’ en la societat contestana, va quedar patent en la presentació de la publicació “CD Contestano, històries centenàries 1919-2019”, quedant-se xicotet el Centre Cultural “El Teular” i amb més de dos-cents comensals en el sopar posterior a l’acte.

L’obra, escrita pel periodista local Antonio Soriano, és un repàs a “100 anys de sentiment roget”. Segons recorda l’autor, va ser la junta directiva del Contestano l’any del Centenari, presidida per José Vicente Castelló “El Prim” i en la qual també estaven Sergio Oltra, Germán Palací i Moisés Sellés, els qui van posar en marxa aquest projecte.

Ho va començar Paco Desamaparados, però la seua malaltia i posterior defunció, va fer que es delegara en Antonio Soriano amb alguns capítols ja escrits. “Ha costat bastant”, reconeix l’autor, ja que han passat quatre anys des que el projecte va veure la llum. “No ha sigut gens fàcil. Primer per la pandèmia, després perquè no havien massa recursos per a trobar informació. Tractaves de donar-te suport en jugadors i directius, fins i tot en aficionats, però després contrastaves aqueixa informació amb les dades que tenies i no coincidien moltes vegades. Afortunadament aconseguim avançar i acabar l’obra”, va explicar.

Entre referències històriques, fotos, estadístiques i classificacions, destaca un capítol en el qual diferents persones relacionades amb el club aporten una opinió sobre la seua vinculació amb l’entitat ‘rogeta’. Són més de 200 pàgines d’una edició de 800 exemplars que poden trobar-se en les papereries i llibreries de Cocentaina. Només en la nit de la presentació es van vendre més de 300 llibres.

Send this to a friend