El Covid imposa restriccions de bany en zones com el Racó

S'han instal·lat plaques informatives per als assistents

Zones com el Racó o El Molinar no estan habilitades per al bany.

Tant el Racó de Sant Bonaventura com El Molinar i altres espais d’aigües naturals, són triats pels alcoians per a gaudir després de veure cancel·lades les vacances a causa de la pandèmia. Amb la crisi sanitària del Covid i les seues normes de seguretat, cal recordar que aquests llocs no són zones habilitades per al bany.

Carles Samper, tècnic responsable de Medi Ambient, explica que “la Llei d’aigües no admet aquests llocs com a zona de bany, ja que no compten amb un control de l’aforament ni de l’aigua, a més de no tindre accessos condicionats i una senyalització adequada”. Per aquesta raó, s’han instal·lat plaques informatives dirigides als banyistes, sent ells els que prenguen la decisió de banyar-se o no, sent conscients de les restriccions existents.

D’altra banda, les mesures pel nou coronavirus també s’han aplicat en espais on sí que està permés el bany, com és el cas de les diferents piscines de la localitat, entre elles la del *Preventorio que va tornar a obrir les seues portes fa algunes setmanes després de dos anys tancada. Aquesta piscina, situada en plena naturalesa ha sigut visitada per més de 500 persones en tan sols una setmana després d’haver sigut condicionada i en la qual es desenvolupen totes les mesures pertinents, com la presa de temperatura abans d’entrar o la desinfecció de mans i la sola de les sabates.

Send this to a friend