El curs s’ha iniciat a Alcoi amb la vista posada en les tres obres pendents de l’Edificant

El PP retrau que només s'haja executat un dels 15 milions d'inversió previstos dins d'aquest pla

El curs s'ha iniciat a Alcoi
Francés i els edils responsables van visitar les obres del Tomás Llácer.

Un total de 11.800 alumnes donaven inici al curs escolar, la setmana passada a Alcoi, una xifra a la qual cal sumar els estudiants dels campus universitaris i l’Escola d’Art. Es tracta del primer curs que dona principi sense restriccions després de la pandèmia, una circumstància que cobra protagonisme en la dinàmica educativa després de dos anys amb mesures anti Covid.

L’Ajuntament d’Alcoi va donar la benvinguda al curs en el col·legi Tomás Llácer, on s’estan duent a terme unes obres dins del Pla Edificant de millora de centres educatius. Precisament, el calendari lectiu s’inicia enguany amb la vista posada en un projecte llargament reivindicat, com és la reforma i ampliació de l’institut Andreu Sempere. Cal recordar que al considerable retard que acumula aquesta actuació, cal sumar-li que l’any passat va quedar desert el concurs de l’obra, la qual cosa ha obligat a reiniciar tot el procés administratiu.

Sobre aquest tema, l’alcalde Toni Francés informa que ja s’han actualitzat els preus del nou contracte –el que a més ha permés quasi duplicar el pressupost inicial, elevant-se a 6 milions, i ampliar així el projecte– i estan a l’espera que Conselleria procedisca a la delegació de competències amb l’Ajuntament, amb la intenció de licitar de nou les obres abans que finalitze l’any.

PRIORITATS I CRÍTIQUES
Al costat de l’obra de l’Andreu Sempere, estan pendents altres dos que afecten els instituts Pare Vitòria i Cotes Baixes. El primer contempla la construcció d’un nou gimnàs sobre l’edifici que alberga la sala d’actes, així com una segona planta amb capacitat per a quatre aules. I en el cas de Cotes Baixes, s’alçarà un nou pavelló en el solar de davant per a reubicar allí els cicles de fusteria, tèxtil i energies renovables.

Sobre aquestes obres, Toni Francés ha indicat que únicament es disposa d’una memòria valorada i ha de ser Conselleria la que procedisca a delegar-los les competències per a concursar la redacció de tots dos projectes.

Fins al moment les inversions del Pla Edificant han suposat 1.125.290 euros en obres finalitzades en cinc centres educatius: Escola Oficial d’Idiomes, Horta Major, Sant Vicent, Miguel Hernández i El Romeral. En total el pressupost de les inversions de la Generalitat en els centres educatius d’Alcoi ascendeix a prop de 15 milions d’euros, xifra que augmentarà després d’adequar els preus de l’Andreu Sempere, actuació que és prioritària per a l’Ajuntament.

Al fil d’aquesta situació, el PP ha lamentat que els grans projectes d’Edificant seguisquen “paralitzats”. “Des de 2017 el PSOE només ha sigut capaç d’aprofitar un milió d’euros”, remarca la regidora Amalia Payá, qui considera que el govern municipal “ha convertit en un caos un pla que hauria d’haver servit per a actualitzar el mapa d’infraestructures educatives d’Alcoi”.

D’altra banda, el portaveu popular tatxa de “indignant que Toni Francés i Ximo Puig es burlen dels alcoians anunciant noves obres abans d’acabar les que venen anunciant des de fa cinc anys”, ha retret Quique Ruiz en relació a la notícia de la construcció d’un nou Conservatori de Música en la Beniata, dins també de l’Edificant.

Send this to a friend