El departament de Salut detecta 322 nous positius en un sol dia

Hui dia, segons fonts sanitàries, hi ha 19 ingressos en planta i 4 en l'UCI per Covid-19

El departament de Salut detecta 322 nous positius en un sol dia
Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi | Arxiu

Des del departament de Salut es continuen realitzant proves PCR i d’antígens per a detectar nous casos de Covid-19. Fonts sanitàries, consultades hui per El Nostre, indiquen que, tan sols en el dia d’ahir es van detectar 322 nous positius en tota la zona, és a dir, en els 32 municipis que abasta l’àrea de Salut.

Així mateix, aquestes fonts assenyalen que hui dia hi ha 19 persones ingressades en planta i 4 en l’UCI de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi pel nou coronavirus –ja que un altre pacient ha donat negatiu, però segueix en l’UCI–. S’indica que, alguns dels pacients que estan en la planta d’infecciosos –recordar que hi ha una planta destinada a pacients de Covid–, estan a l’espera dels resultats de noves proves, que podrien donar ja negatiu.

ACTUALITZACIÓ DE DADES DE SANITAT
Al marge d’aquestes dades, la conselleria de Sanitat ha actualitzat hui les dades de Covid-19 en tota la Comunitat Valenciana, que fan al·lusió al diumenge 26 de desembre.

En el tram entre el 22 i el 26 de desembre ha descendit el ritme d’increment d’actius en el departament de Salut, amb 54 més i un total de 1.365 actius actualment i una incidència de 998, per la qual cosa l’àrea segueix en risc extrem.

Hi ha casos de Covid en 19 municipis dels 32 del departament, i en el cas d’Alcoi, Banyeres, L’Orxa, Muro i Plans, la incidència ha disminuït molt lleugerament, encara que tots ells segueixen en risc extrem.

Per contra, en la resta de poblacions la incidència o ha pujat o s’ha mantingut estable. A Cocentaina hi ha 22 actius més, 31 ha sumat Ibi i 18 Onil.

Segons l’actualització de hui, a Millena ja no hi ha presència de Covid.

NOVA APLICACIÓ *QR PER Al PASSAPORT COVID
Des de la conselleria de Sanitat s’ha posat en marxa una nova aplicació de lector QR GVA que permet, de manera senzilla i àgil, validar el certificat COVID Digital de la Unió Europea. Aquesta nova app es pot instal·lar en un mòbil i utilitzar-lo sense necessitat d’estar connectat a Internet, segons apunta Sanitat –excepte per a actualitzar noves versions–.

La citada conselleria remarca que “la finalitat és facilitar la lectura ràpida i segura dels certificats COVID-19 de la UE, i atendre així les necessitats del personal de l’àmbit de l’hostaleria i d’altres llocs on s’exigisca el certificat per a poder accedir (seus festeres, cinemes, teatres, etc.)”.

PRIMER ANIVERSARI VACUNACIÓ
S’ha complit el primer aniversari de l’inici de la vacunació contra la Covid-19, i en aquest context, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el 94,53% de la població valenciana ja ha rebut la pauta completa de vacunació, la qual cosa suposa haver immunitzat a 4.242.773 persones.

D’altra banda, el cap del Consell ha anunciat que el Programa Valencià d’Investigació Vacunal COVID-19 ha acordat realitzar tres nous estudis sobre la ‘seroprevalencia’ en la Comunitat Valenciana, l’impacte crònic de la infecció i sobre la duració de l’eficàcia de la vacuna en la població infantil per a poder decidir quan seria necessària una nova dosi.

Send this to a friend