El departament de Salut registra 250 nous actius en 4 dies

La incidència a Alcoi s'ha disparat fins a 660 casos per cada 100.000 habitants

El departament de Salut registra 250 nous actius en 4 dies
Alcoi està en risc extrem amb 392 casos actius. | ARXIU

La conselleria de Sanitat ha actualitzat hui les dades de Covid-19, els quals reflecteixen una importantíssima pujada dels casos actius, amb 250 nous en 4 dies en el departament de Salut d’Alcoi. Així, en total hi ha 678, per la qual cosa la incidència és de 495 i seguim en risc extrem. Cal assenyalar que, des de finals del mes de gener de 2021 no es detectava tal quantitat de nous actius en una sola actualització de Sanitat.

També en aquests 4 dies s’han detectat 339 nous positius en l’àrea de Salut.

Del total de nous actius –250–, el 60% s’han registrat a Alcoi, amb 151 –i un total de 392– i 189 positius més. La nostra ciutat segueix en risc extrem amb una incidència de 660 casos per cada 100.000 habitants.

Actualment hi ha presència de Covid en 14 municipis del departament de Salut, a més d’Alcoi, Agres –en risc alt amb un actiu–; Alfafara ha sumat 5 casos i està en risc extrem amb una incidència de 1231; a Banyeres la incidència ha tornat a pujar fins a 719 amb 51 actius; a Beniarrés torna a haver-hi casos, un actiu ara com ara, per la qual cosa està en risc mitjà; a Benilloba hi ha dos actius més amb un total de 4 i una incidència de 550 –risc extrem–; també en risc extrem estan Castalla i Cocentaina, amb una incidència de 325 i 355 respectivament; a Famorca, malgrat que només hi ha un actiu, està en la màxima alerta de contagis; a Ibi l’increment ha sigut rellevant, amb 47 nous positius i 43 actius més, havent-hi un total de 78 i una incidència de 331 –risc extrem–; L’Orxa es troba en risc alt amb una incidència de 171 –hi ha un actiu menys, és a dir, tan sols hi ha un actualment–; Muro es manté en risc extrem amb 45 actius –16 més que en l’anterior actualització– i una incidència de 483; a Onil hi ha 9 actius més, amb un total de 23 i una incidència de 302; i finalment, en Plans torna a haver-hi casos de *Covid, tan sols un, estant en risc mitjà amb una incidència de 146.

HOSPITALITZACIONS PER COVID
Respecte a les persones ingressades a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi per Covid, segons fonts sanitàries, hui dia hi ha 14 pacients en planta i 2 en UCI –i segons l’Ajuntament d’Alcoi, les persones que estan en l’UCI no estan vacunades–. Aquestes mateixes fonts assenyalen que actualment hi ha una planta de l’hospital destinada a malalts de Covid, i que ja hi ha una altra preparada, encara que s’està treballant concorde a la necessitat que va havent-hi quant a aquests ingressos.

PETICIÓ DE PRUDÈNCIA
Davant aquestes dades, des de l’Ajuntament d’Alcoi –després de suspendre la festa d’Any Nou per l’augment de la incidència– ha tornat a demanar responsabilitat i prudència per part de la ciutadania. El consistori remarca que les xifres de Covid-19 de la nostra ciutat “pràcticament tripliquen les que hi havia a Alcoi fa exactament un any, amb 139 casos positius i una incidència de 235,61″.

Així mateix, l’Ajuntament assenyala a la vacunació com la responsable que l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi no estiga “patint la pressió que tenia fa un any”. Així, avança que s’habilitarà un punt extra de vacunació contra la Covid per a aquelles persones que encara no ho hagen fet, en el propi Hospital, a partir del divendres 17. 

El consistori afig que “segons l’estudi elaborat per la Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques de la Generalitat Valenciana, la vacunació redueix en un 75% del número d’hospitalitzats i ingressos en UCI i el 90% de defuncions. Aquest estudi també revela que les persones diagnosticades per Covid-19 no vacunades o amb vacunació incompleta multipliquen per dues el risc de ser hospitalitzats i que el risc de defunció es multiplica per tres en el cas dels no vacunats”.

Send this to a friend