El Deportivo assalta Can Misses i guanya a casa del líder

Un Alcoyano pacient supera a l'Ibiza amb un gol d'Ángel des de la frontal a deu minuts del final

Ángel López ha sigut l’autor del gol de la victòria.

S’esgoten els elogis per a aquest Deportivo que ha tornat a superar-se i deixar amb la boca oberta a tots amb la seua victòria a casa de l’Ibiza. El líder, que no havia cedit cap derrota fins hui, ha acabat clavant el genoll i cedint davant els blanc-i-blaus, que segueixen la seua particular escalada. Amb el triomf de hui se situa segon amb dos punts d’avantatge sobre l’Hércules i el Vila-real B, que visita diumenge que ve El Collao, queda ara a cinc. En Can Misses s’ha vist a un Alcoyano pacient, que en cap moment ha perdut els nervis i ha sabut esperar la seua oportunitat, arribant a deu del final, amb un gol d’Ángel des de la frontal.

Oblidat el somni coper, al Deportivo no li esperava aquest matí un retrobament fàcil en la competició de lliga, visitant el camp del líder Eivissa. D’eixida Vicente Parras ha introduït dos canvis respecte a l’onze del dijous enfront de l’Athletic, amb la volta a la titularitat d’Alberto Rubio i Jona per Juli i Jorge Moltó, inicialment en la banqueta. El vent, que ha bufat amb intensitat en Ca *Misses, ha sigut una dificultat afegida encara que no fins al punt de condicionar el joc dels dos conjunts.

Molt bé el Deportivo, ben armat i frenant a un Ibiza que ha tardat a connectar amb el exblanc-i-blau Javi Lara, principal armador del joc celeste. Precisament la primera ocasió clara ha sigut protagonitzada pel cordovés, que al quart d’hora ha buscat sorprendre el José Juan, que com ha pogut s’ha tret de damunt la pilota rere tret des de la frontal. Deu després ha vingut la rèplica blanc-i-blava, a pilota parada, en un falta executada per Jordán i que Jony Ñíguez va cabotejar fora.

Amb l’Alcoià obligant l’Ibiza a jugar en llarg, als locals només els quedava sorprendre amb alguna acció aïllada com la protagonitzada per Rodado, el 9 celeste ho ha intentat des del frontal, el rebutge de José Juan ho caboteja per damunt del travesser Davó. Per contra, els blanc-i-blaus cada vegada feien més mal en els seus acostaments i Juanan ha gaudit de la millor ocasió de la primera part. Bona acció d’Alberto Rubio per banda, amb canella inclosa sobre el seu marcador, el 14 remunta la línia de fons i la seua passada arrere amb tot a favor per a marcar és desaprofitada pel de L’Olleria, que incomprensiblement mana als núvols una d’aqueixes oportunitats que canvien el signe dels partits.

A volta de vestuaris l’Ibiza ha buscat fer el pas al capdavant que l’ha costada en el primer temps, veient-se els millors minuts dels locals fins llavors, que als set minuts de la represa han pogut avançar-se en una excel·lent ocasió de Rodado, el 9 ha combinat molt bé i el seu tret creuat ha eixit fregant el pal esquerre de la porteria de José Juan. Quatre després, Davo no arriba a rematar per molt poc en boca de gol després d’un centre de Javi Lara.

Amb l’Ibiza trepitjant-li els talons al Deportivo, Vicente Parras ha decidit moure la banqueta, llevant a Jony Ñíguez i Primi, tots dos amb targeta, per a donar entrada a Solbes i Diakité. A poc a poc l’Alcoyano ha recuperat el seu lloc i Alberto Rubio a punt ha estat de sorprendre a Germán, baixant una mica els fums als locals. A continuació, el col·legiat s’equivoca castigant amb fora de joc una arrancada d’Ángel quan el de Sax només tenia en l’horitzó al meta de l’Ibiza.

Vicente Parras ha volgut aprofitar aqueix vent a favor per a donar major velocitat a l’atac blanc-i-blau amb les incorporacions de Juli i Raíllo per Alberto Rubio i Jona. Quasi consecutivament, Ángel i Pablo Carbonell estavellen la pilota en la barrera després del llançament d’una falta i en el 78, Juli realitza un centre-xut que es passeja per l’àrea d’un Ibiza totalment desbordat. Quan no anava a fallar l’Alcoyano és dos minuts més tard, una pilota filtrada per Juli l’aprofita Ángel des de la frontal per a fer el 0-1 i assaltar Can Misses.

Han sigut deu últims de setge per part de l’Ibiza que ha vist com arribava la seua primera derrota del temporada a les mans d’un Deportivo que ha sabut no desesperar-se i esperar la seua oportunitat. No obstant això, el blanc-i-blaus han sabut negociar bé aquests minuts i d’aquesta manera ha arribat la victòria, que eleva a set les jornades de lliga sense perdre i que situen als de Vicente Parras en segona posició en un moment clau de la temporada. La pròxima jornada rep al Vila-real B en el Collao (12 hores) amb la baixa de Raúl González, que complirà cicle de targetes després de veure la groga.

Fitxa tècnica:
Ibiza: Germán, Kike López (77′ Karim), Goldar, Rubén, Javi Vázquez (86′ Ekain), Davó, Marró (77′ Ilyas), Javi Lara, Manu Molina, Javi Pérez i Rodado
– Alcoyano: José Juan, Jordán, Primi (59′ Solbes), Raúl González, Pablo Carbonell, Alberto Rubio (70′ Juli), Jony Ñíguez (59′ Diakité), Juanan, Ángel, Mourad (87′ Ramón) i Jona (70′ Raíllo)

– Àrbitre: Velasco Arbaiza (Basc). Va amonestar a locals Marró i Rubén i als visitants Primi, Jony Ñíguez i Raúl González

– El gol: 0-1 (min. 80) Ángel.