El Deportivo reacciona tard en el Johan Cruyff Stadium

El gol d'Alberto Rubio desperta als blanc-i-blaus després de més d'una hora de domini blaugrana

Una jugada del partit disputat en el Johan Cryuff. | FC BARCELONA

Del que va poder ser un dissabte de passió per al Deportivo, es va passar a uns últims cinc minuts d’esperança per als de Vicente Parras, que després de més d’una hora de domini blaugrana, van aconseguir despertar a temps i posar una mica d’emoció al tram final del xoc en el Johan Cruyff Stadium. Els blanc-i-blaus no comencen, per tant, amb bon peu la segona fase de la lliga, caient derrotat 2-1 davant un Barça B que va ser molt superior en moltes fases de la trobada, sotmetent a un Alcoyano massa temorós i que contràriament al que s’ha vist aquesta temporada, va ser poc ambiciós, especialment en el primer període.

Per a afrontar aquesta primera cita de la ‘liguilla’ d’ascens a Segona Divisió, Vicente Parras va apostar d’eixida per fins a quatre novetats en l’onze. José Solbes, Pablo Carbonell, Jony Ñíguez i Jona van entrar per Jordán, Alberto Rubio, Juanan i Jorge Moltó. D’inici el Deportivo va buscar posicionar-se bé, amb tres línies ben definides molt juntes i tractant de defensar el més lluny possible dels dominis de José Juan per a tractar que el Barça B elaborara sense massa espais.

Després d’uns minuts de tanteig per tots dos bàndols, el filial blaugrana va ser el primer a trencar el gel amb una acció d’Ilaix Moriba, golejador ja amb el primer equip enfront de l’Athletic, però el tret mossegat del de Guinea Konakry el va acabar atallant José Juan. Va ser un avís per al que va ocórrer set minuts després, Konrad realitza un bon centre des de la dreta, posa la pilota al primer pal i allí apareix Manaj per a guanyar-li la posició a Primi i l’internacional albanés, que com a jugador de la Juventus va arribar a disputar tres partits al costat de Cristiano Ronaldo, aconseguia obrir el marcador en el minut 25.

Un Alcoià sorprenentment massa pendent del rival, va intentar a continuació trencar aqueixa tendència a l’alça d’un rival que cada vegada se sentia més còmode amb la pilota, buscant perdre-li el respecte i tindre més la pilota, però la desconnexió entre línies era absoluta, amb pèrdues reiterades que propiciaven que el Barça B tornara ràpidament a la càrrega i les seues ofensives semblaven no donar treva al Deportivo.

Sense forçar massa la màquina, els de García Pimienta han gaudit d’un parell d’ocasions més per a haver aconseguit un segon gol, totes dues protagonitzades per Ilaix Moriba, en la primera d’elles després d’una espectacular acció individual d’Álex Collado, que del no-res ha sigut capaç de fabricar una acció de videojoc. Amb els de Vicente Parras deixant molts dubtes sobre la gespa, la conclusió de la primera part era rebuda com un alleujament per a un Alcoyano desconegut i sense rastre de jugadors creatius com Omar Ramos, que contra el València Mestalla va protagonitzar una autèntica exhibició ofensiva.

GOL ‘MESSINIANO’
Precisament el 10 del Barça B, per a qui molts és el successor de Messi, ha acabat de posar la punta al Deportivo amb un gol ‘Messiniamo’ res més arrancar la segona part. En el 49, falta en la frontal, Álex Collado s’ha col·locat davant de la pilota i amb el guant que té a la cama esquerra ha manat el seu tret per tota l’esquadra, fent inútil l’estirada d’un atònit José Juan.

Amb el Deportivo fora del partit, els blanc-i-blaus han comés un error que a prop ha estat de costar-li el tercer poc després, després d’una falta lateral que l’argentí Ramón Mingo ha desaprofitat incomprensiblement rematant fora de cap quan era lliure de marcatge en el segon pal. Vicente Parras ha tractat de buscar la reacció des de la banqueta, primer donant entrada a Alberto Rubio i després, d’una tacada, amb les incorporacions de Juli, Jorge Moltó i Antón i, finalment, Ramón.

Una injecció d’aire fresc que ha canviat la cara a l’equip, si bé és cert que el Barça B ha pogut ampliar el seu avantatge a l’eixida d’un córner que José Juan ha salvat llançant-se de punys i el seu rebuig ha acabat per colpejar el pal abans d’allunyar-se de l’àrea. Amb el filial blaugrana tractant de controlar els últims minuts sense arriscar massa, l’Alcoyano ha recuperat aqueixa imatge d’equip ambiciós i el gol d’Alberto Rubio a dos del final han donat pas a cinc últims minuts en els quals molts han somiat que l’empat encara era possible.

El 2-1 ha estat precedit d’una magnífica cabotada de Primi que Arnau s’ha tret de damunt com ha pogut. Els blanc-i-blaus ho han intentat en els tres minuts de la prolongació però sense que el marcador es moguera i el Deportivo haurà d’esperar al primer partit del Collao, diumenge que ve (17 hores) enfront del Nàstic de Toni Seligrat, per a estrenar el seu caseller de punts en aquesta segona fase de la lliga.

Fitxa tècnica:

• Barcelona B: Arnau, Ramón Mingo, Roger Riera, José Marsá, Mika, Nico, Ilaix Moriba, Álex Collado, Konrad, Peque (80′ Ángel) i Manaj (86′ Matheus)
    • Alcoyano: José Juan, José Solbes (63′ Antón), Raúl González, Primi, Pablo Carbonell, Omar Ramos (63′ Juli), Jony Ñíguez, Diakité, Ángel (63′ Jorge Moltó), Mourad (74′ Ramón) i Jona (52′ Alberto Rubio)

Àrbitre: Lou Ballano (Aragonés). Va amonestar als visitants Raúl González i Alberto Rubio.

Els gols: 1-0 (min. 25) Manaj; 2-0 (min. 49) Álex Collado; 2-1 (min. 88) Alberto Rubio.