El Deportivo segueix en estat de gràcia

Els blanc-i-blaus remunten amb els gols d'Alberto Rubio i Jona i són ja set partits sense perdre

L’Alcoyano celebrant un gol.

Un Deportivo en estat de gràcia va aconseguir remuntar a la Ciutat Esportiva Antonio Puchades i prolonga a set els partits sense perdre, cinc de lliga i dos copers. Els blanc-i-blaus es van marcar una segona part per a emmarcar, a base de molta fe i confiança, donant-li la volta al gol de penal aconseguit per Fran Navarro en el minut 19 per al València Mestalla. En el 53 Alberto Rubio va fer la igualada i a deu del final Jona va posar la sentència, estrenant tots dos futbolistes el seu compte com a golejadors aquesta temporada.

I això que al Deportivo li va costar digerir tot el succeït aquesta setmana amb la Copa, primer amb l’eliminatòria contra el Huesca i després aqueix aparellament amb el Real Madrid en la pròxima ronda. La ressaca copera va obligar a Vicente Parras a haver de cridar fins a sis jugadors del Juvenil de Lliga Nacional per a completar la convocatòria. L’Alcoyano va afrontar aquest desplaçament sense Raúl González, Pablo Carbonell, Diakité, Juli i Raíllo, a més d’estar Rubén Garcés pendent de destí i Ruba ja ha causat baixa en el club.

A això caldria afegir que Mourad, un dels jugadors més en forma de l’equip, estava d’inici en la banqueta. Amb aquest panorama, el Deportivo va presentar d’eixida un onze de circumstàncies que, no obstant això, va entrar al partit amb bon peu, gaudint d’una clara ocasió res més començar, quan encara no s’havia complit el primer minut, Jona falla incomprensiblement davant del porter local.

Un parell de minuts més tard, l’oportunitat és per al lateral Jordán, que l’intenta des de lluny i el porter Unai acaba atallant la pilota. No obstant això, els blanc-i-blaus no van aconseguir donar continuïtat a aqueixa bona arrancada, circumstància que va aprofitar el València Mestalla per a prendre el control amb bon joc i ocasions.

La primera no va tardar molt a arribar. Fran Navarro va estavellar la pilota en el travesser en rematar de cap un centre d’Hugo González. Poc després, en el 19, va vindre el penal, que ningú va protestar, comés sobre Fran Navarro i que el propi 9 del filial valencianista es va encarregar de convertir. Després l’ocasió va ser per a Hugo González, molt actiu per banda, desbaratada per José Juan, confirmant el seu dolç moment actual.

El gallec va tornar a ser providencial en dues noves ocasions dels locals, una a tret de Emaná i una altra de Pablo Gonzálbez, en la qual va volar per a evitar que entrara per tota l’esquadra. Del Deportivo, poc a destacar, si potser una arribada de Camacho a la mitja hora en la qual l’andalús va dubtar, donant opció al fet que la saga valencianista reaccionara i deixara l’ocasió en res.

CANVI TOTAL
Es demandava una reacció de l’Alcoyano en la segona part, que va arribar en els primers minuts, després de dos avisos, un de Mourad i un altre de Jona. En el 53, Alberto Rubio estrenava el seu caseller de gols aquesta temporada en marcar després d’una bona acció personal, després de regirar-se dins de l’àrea i posa la pilota lluny de l’abast d’Unai.

El partit encara se li anava a posar millor al Deportivo després de quedar-se el València Mestalla amb deu per expulsió amb roja directa de Pablo Gozálbez després d’una dura entrada sobre Camacho. En l’acció següent de reprendre’s el joc, Mourad va estar molt prop de fer el segon, evitant-lo un defensor local que toca el just per a enviar la pilota a córner.

Amb l’Alcoyano deslligat i buscant l’àrea rival, Camacho va gaudir d’una doble ocasió, la segona molt clara, en el minut 72 l’andalús va buscar l’esquadra i fins allí va volar el meta Unai, que va tocar el just per a evitar el segon. De punt insistir a deu minuts del final va arribar la recompensa per als blanc-i-blaus, en una acció dins de l’àrea visitant on Jona, un consumat especialista en aquesta mena de jugades, no va perdonar i culminava així remuntada després d’una segona part en la qual el Deportivo no va parar fins a obtindre el seu recompensa.

Fitxa tècnica:
Alineacions
– València Mestalla: Unai, Marc Ferris, Sibile, Jesús Vázquez, Adri, Pablo Gozálbez, Facu, Hugo González, Tárraga, Emaná i Fran Navarro
– Alcoyano: José Juan, Jordán, Primi, Solbes, Ángel, Alberto Rubio (86′ Revert), Jony Ñíguez, Juanan, Camacho (74′ Jorge Moltó), Ramón (46′ Mourad) i Jona (82′ Antón)

Àrbitre: Morales Moreno (Andalús). Va amonestar als locals Facu i Primi i als visitants Ramón, Jona i Antón. Va expulsar amb roja directa al local Pablo Gozálbez (min. 60).

Gols: 1-0 (min. 19) Fran Navarro, de penal. 1-1; (min. 53) Alberto Rubio; 1-2 (min. 80) Jona.