El Deportivo torna a sumar i aconsegueix un empat en el derbi

Amb el punt aconseguit davant l'Hèrcules són ja huit partits sense perdre per als blanc-i-blaus

Una jugada del partit disputat aquest diumenge en el Rico Pérez.

Fidel a la tradició, l’Alcoyano ha tornat a sumar en la seua visita al Rico Pérez, aconseguint un empat que li permet continuar tercer i al deixant d’Hèrcules i Eivissa. La igualada sense gols (0-0) es pot considerar justa si tenim en compte que ha sigut un temps per a cada equip. Els blanc-i-blaus han tingut algunes dificultats per a contindre a l’Hèrcules en la primera meitat, però després del descans amb els canvis introduïts per Vicente Parras han sigut millors i només els ha faltat tindre més pólvora a dalt per a haver-se portat el partit.

I això que l’Alcoyano es va presentar en el derbi amb una alineació de circumstàncies i condicionat per les baixes i la novetat en l’onze del debut com a titular del canterà Antón, alacantí de naixement, que es va situar en banda dreta per davant del lateral Jordán. No obstant això, els blanc-i-blaus han iniciat el partit sense complexos, amb una defensa avançada amb la qual han incomodat a l’Hèrcules, que en cap moment es trobava a gust en el camp.

Eixe desconcert inicial en les files locals propiciava que el Deportivo recuperara ràpid la pilota i es plantara amb un cert perill en l’àrea local. En un d’eixos acostaments, Alberto Rubio ha estat a punt d’armar el tret dins de l’àrea però la pilota ha acabat en córner. Amb l’Hèrcules rearmant-se i sentint-se millor amb el pas dels minuts, el lateral Nani ha buscat sorprendre des de la frontal sense massa encert.

Amb l’Alcoyano reculant i perdent eixe atreviment dels primers minuts, l’Hèrcules començava a trobar més espais, principalment per la banda de Borja. En una de les seues arrancades per l’esquerra, la pilota ha eixit rebutjat cap al punt de penal i allí ha aparegut la cama de Primi per a tapar el tret de David Sánchez que es trobava en una immillorable posició per a rematar.

Amb l’Hèrcules jugant els seus millors minuts, Primi de nou ha tornat a ser providencial, ara en el segon pal tocant de cap la suficient per a impedir la rematada de Buenacasa. A tres del descans, José Juan ha estat ràpid en veure les intencions del francés Appen, manant en profunditat sobre el desmarcatge de l’ex blanc-i-blau Alfaro i el meta blanc-i-blau ha aconseguit arribar abans per a buidar la pilota i allunyar el perill, finalitzant amb aquesta acció una primera part amb més bones intencions que ocasions.

A volta de vestuaris Vicente Parras ha buscat reorganitzar l’onze amb les entrades de Diakité i Pablo Carbonell per Antón i Camacho, permetent així que Ángel i Juanan avançaren les seues posicions. L’Alcoyano ha pogut recuperar metres com en l’arrancada de la primera meitat i amb els blanc-i-blaus menjant-li cada vegada més terreny a l’Hèrcules, ha pogut arribar el primer gol després d’una bona acció de Juanan, amb passada arrere sobre la posició d’Ángel, qui en una posició immillorable no aconsegueix enganxar bé la seua rematada i la pilota ni volguera acaba veient porteria.

Veient que se li començava a anar de les mans el derbi, el tècnic local ha optat per moure la banqueta i jugar-li-la amb l’entrada de Benja i Pedro Sánchez, dos atacants a la recerca de posar a ratlla al Deportivo. Però l’Alcoyano ha continuat posant el seu focus en la porteria de Falcón, que ha hagut d’estirar-se per a atallar una rematada de taló de Juanan al primer pal després d’un centre d’Ángel.

Veient a l’equip que cada vegada abastava més camp, el tècnic Vicente Parras ha decidit tirar més llenya al foc donant entrada a Juli per Alberto Rubio que tornava a l’equip després d’una lesió muscular que li mantenia fora de l’equip des del partit a La Nucia, en la sisena jornada. Quedava encara un quart d’hora per davant però cap dels dos equips volia donar el seu braç a torçar i el marcador no s’ha mogut finalment, amb el que l’empat és just amb un temps per a cada equip. Són ja huit els partits, sis de Lliga i dues de Copa, sense perdre per al Deportivo. Una vegada que el derbi ja és història, ara sí que toca començar a pensar en l’eliminatòria del Copa del dimecres contra el Real Madrid.

Fitxa tècnica:

Alineacions

Hèrcules: Falcón, Javi Pérez, Teo, Tano, Nani, Pedro Torres, Appin (88′ Diego Benito), David Sánchez (60′ Benja), Borja, Alfaro (60′ Pedro Sánchez) i Buenacasa (78′ Erice)

Alcoià: José Juan, Jordán, Primi, Raúl González, Ángel, Antón (46′ Pablo Carbonell), Jony Ñíguez, Juanan, Alberto Rubio (76′ Juli), Camacho (46′ Mourad) i Mourad.

Àrbitre: Ruiz Aguilera (Andalús). Va amonestar als locals Jony Ñíguez, Camacho, Diakité, Primi i Ángel.