El Deportivo ja somriu

Al cinqué partit va arribar el primer triomf després de derrotar per la mínima al At. Llevant

El Deportivo ja somriu en el Collao
Jona durant una acció del partit disputat hui en el Collao. ALDEMAR

Al quart partit ha arribat la tan anhelada primera victòria de l’Alcoyano. Els blanc-i-blaus trenquen així la seua mala ratxa i aconsegueixen derrotar per 1-0 al At. Llevant que ha venut molt cara la seua derrota, amb una rematada de Blesa al travesser a deu del final i mantenint la incertesa en els sis minuts de prolongació. Els de Vicente Parras han completat un partit amb molts alts i baixos, aconseguint el seu gol precisament en la fase on més estava brillant, anotat per Jony Ñíguez en el minut 32 de penal. En el primer temps Ángel també ha estavellat una pilota en el pal.

Seguint el guió dels partits contra Hèrcules i Eivissa al Deportivo li ha costat entrar en el partit. D’eixida Vicente Parras ha posat a tota la seua artilleria pesant amb el retorn a l’equip de Jordán, Jony Ñíguez, Ángel i Raillo. Però l’equip no se sentia gens còmode, perdent amb facilitat la pilota, circumstància que ha tractat d’explotar l’At. Llevant per a desplegar-se amb rapidesa en atac i crear molt de perill en l’àrea de José Juan.

De fet, les dues primeres ocasions han sigut per al filial granota. En el 14, Joan de falta envia la pilota per damunt del travesser i dos minuts més tard, Ferni dispara amb molta intenció, José Juan es lleva de punys la pilota de damunt, li cau en la frontal a Alfredo qui no ajusta bé el punt de mira i el seu tret marxa excessivament desviat quan ho tenia tot al seu favor.

El Deportivo ha començat a donar senyals de vida a partir d’una falta lateral en el minut 21, la saga granota no ha encertat a buidar, li cau la pilota a Jony Ñíguez que a boca de canó remata per damunt del travesser. Aquesta acció ha fet que els de Vicente Parras despertaren definitivament i feren un pas al capdavant. Ángel ha avisat en el 30 després d’un contraatac de llibre, iniciat per Jony Ñïguez, Juli ha posat la pilota en l’àrea i el rebutge l’ha estavellat el 21 blanc-i-blau en el pal.

A penes dos minuts més tard, un centre de Juli el toca Pedraza amb la mà, el penal s’encarrega de transformar-lo Jony Ñíguez, posant als blanc-i-blaus per davant en el marcador. Aquest gol ha acabat per esperonar a un Alcoyano que ha acabat la primera part en l’àrea rival i posant en molts destrets a la saga granota.

Res més començar la segona part, Juli no s’ho ha pensat dues vegades i a punt ha estat de sorprendre a Cárdenas. El At. Llevant ha tractat de fer un pas al capdavant però l’Alcoyano era un constant perill amb metres per davant. Des de la banqueta, Vicente Parras ha tractat de refrescar l’atac retirant a Juli i Jona per a donar entrada a Mourad i Camacho.

En el filial granota també Tevenet ha volgut moure la banqueta donant entrada a l’alcoià Álex Cerdà, que als seus 17 anys compleix la seua sisena temporada en la pedrera del Llevant. Els últims minuts s’han jugat amb molta tensió, amb l’Alcoyano tractant de conservar el seu avantatge mentre que el At. Llevant ha buscat amb més cor que cap un empat que ha estat a punt d’aconseguir, en la millor ocasió del segon temps, després que Blesa estavellara el seu tret en el travesser en recollir un rebutge en la frontal de la saga blanc-i-blava. La marató de partit segueix per al Deportivo, que el dimecres juga a Vila-real el partit ajornat contra el fillial groget mentre que el diumenge li tocarà visitar La Nucia.

Fitxa tècnica:

Alineacions

Alcoyano: José Juan, Jordán, Raúl González, Garcés (83′ Primi), Pablo Carbonell, Juli (60′ Camacho), Jony Ñíguez (73′ Diakité), Juanan, Ángel, Raillo i Jona (60′ Mourad)

At. Llevant: Cárdenas, Alfredo (73′ Álex Cerdà), Villalón (73′ Euse), Rafa, Pedraza, Sevikyan, Giorgi, Granados, Ferni, Joan (73′ Blesa) i Mario Soberón

Àrbitre: Romero Freixas. Va amonestar als locals Juli, Jony Ñíguez, Garcés, Ángel i Raúl González i als visitants Pedraza, Sevikyan, Joan, Blesa i Cárdenas