El dissenyador Ignacio Doménech signatura el cartell de la Romeria 2021

L'Arxiconfraria de la Verge dels Lliris fa una aposta innovadora enguany

El dissenyador Ignacio Doménech signatura el cartell de la Romeria 2021
El dissenyador Ignacio Doménech. | XAVI TEROL

Amb un estil tan definit i modern com el seu, més alineat amb la il·lustració que amb la pintura convencional, sorprén l’elecció d’Ignacio Doménech per a la realització del cartell anunciador de la pròxima romeria a la Font Roja. Fins al propi artista reconeix no tindre cap referència d’autors anteriors enquadrats en el disseny gràfic, per la qual cosa agraeix encara més la confiança depositada en ell per part de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris, que amb això fa un pas més de cara a innovar i arriscar amb el cartell de la festivitat.

Amb el treball ja finalitzat, Doménech avança que sent fidel al seu estil – mostra les imatges dels personatges sense definir la seua mirada, amb colors plans tipus il·lustració i amb les línies simplificades– el cartell “serà fàcilment recognoscible” i en ell està representat el fet miraculós ocorregut a mitjan segle XVII que va donar origen a la festivitat en honor a la Verge dels Lliris. Quant al tema del color, en aquest cas estarà “d’acord amb la representació mariana i els colors de la Romeria, amb aqueixa multitud típica que puja cada any fins al Santuari”, explica el dissenyador.

A Alcoi, a Ignacio Doménech se’l coneix per ser l’autor del cartell anunciador de la Cavalcada de Reis de 2013 i el de la portada de la Revista de Festes en 2018, any en què va fer doblet amb la portada de La Nostra Festa, l’especial d’aquesta casa dedicat a les festes de Sant Jordi. Però el seu nom va saltar a les pàgines dels periòdics en 2014, quan amb només 25 anys va ser el guanyador del concurs convocat per l’Ajuntament de Pamplona per a il·lustrar les festes de Sant Fermín, una de les més populars i importants del món.

Aquell premi no sols va impulsar la seua professió, que ha desenvolupat aquests anys en el camp del disseny i la imatge corporativa, sinó que a més li va permetre aparcar per un temps aquest treball per a dedicar-se a estudiar cuina, una altra de les seues passions. Es va formar ni més ni menys que en la prestigiosa escola d’hostaleria Aiala de Karlos Arguiñano, a Zarautz, Guipúscoa, i durant uns anys va compaginar l’aprenentatge culinari amb el disseny gràfic aplicat a aquesta disciplina, col·laborant en la il·lustració de receptaris i cartes de restaurants.

Des de fa un temps té fixada la seua residència a Madrid, on treballa per a una entitat educativa en l’àmbit del màrqueting, i en els últims mesos, a causa de la pandèmia, ho fa des d’Alcoi. “Des que vaig estudiar sempre he treballat fora: a Barcelona, Guipúscoa i ara a Madrid. Crec que hui dia tenim tantíssimes facilitats que fa que pugues treballar perfectament en qualsevol part”, assenyala.

L’encàrrec del cartell de la Romeria és un projecte “il·lusionant” i emotiu, ja que suposa per a ell “un moment d’homenatge a les meues àvies, que eren molt devotes de la Verge dels Lliris i les he pogudes tindre en el record gràcies al cartell, segur que estarien orgulloses”, remarca. A més, qui sap si aquest cartell precedeix algun dia al de festes de Sant Jordi, tal com ha ocorregut en multitud d’ocasions amb els seus antecessors.

Send this to a friend