El Diumenge de Rams obri una Setmana Santa diferent

Els actes van quedar reduïts a l'interior de les esglésies a causa de la pandèmia

El Diumenge de Rams obri una Setmana Santa diferent
L’any passat les celebracions es van transmetre per YouTube des de les esglésies de Cocentaina

Ahir va arrancar la Setmana Santa i per segon any consecutiu no va haver-hi processons als carrers dels municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. No obstant això, a diferència de l’any passat, sí que s’han celebrat els actes religiosos habituals d’aquestes dates a l’interior dels temples i amb aforament limitat per a evitar la propagació de la Covid-19.

Ampliació d’horaris i celebracions a Cocentaina
Les esglésies i parròquies de Cocentaina van ampliar els horaris per a facilitar als fidels celebrar el Diumenge de Rams evitant qualsevol tipus d’aglomeració. El dissabte va haver-hi benedicció de palmes i missa a les 18.30 h en el Convent dels Franciscans, a les 19 h a El Salvador i a les 19.30 h en Santa María. Demà les celebracions van tindre lloc a les 8.30 h en el Monestir de la Mare de Déu del Miracle, a les 9 h a El Salvador i Santa María, 9.30 h en el Convent dels Franciscans, 11 h a El Salvador i l’esmentat Convent Franciscà, 12 h en Santa María, 12.30 h i 19 h a El Salvador i 19.30 h en Santa María. Es va evitar així l’habitual celebració interparroquial que arrancava en la Placita del Convent amb la benedicció de rams i que seguia amb la processó pel Passeig del Comtat fins a concloure en El Pla amb una missa de campanya “s’ha intentat oferir un ampli ventall d’horaris en cada església perquè la gent puga participar del Diumenge de Rams amb total tranquil·litat i complint les normatives vigents”, assegura Juan Carlos Marín, President de la Confraria de la Dolorosa, ja que aquesta entitat és la que coordina enguany tots els actes de la Setmana Santa Contestana.

Diumenge de Rams adaptat a les circumstàncies a Muro
Pel que fa a Muro tampoc va haver-hi benedicció de palmes en la Plaça de l’Ermita amb la posterior processó fins a la Parròquia de Sant Joan Baptista, prèvia a la missa, en la qual els xicotets de Primera Comunió solien portar la creu. Per a enguany, la Comunitat Cristiana va programar dos horaris en els quals es va dur a terme la benedicció de palmes i l’eucaristia: a les 9 h en l’Ermita de la Verge dels Desemparats i a les 12 h de l’en la Parròquia local. “Ho hem fet així perquè la gent es repartisca entre els dos temples amb total seguretat. Esperem a l’any que ve poder reprendre amb normalitat les tradicions pròpies d’aquest dia al carrer “, assegura Don Joan Brugarolas, Vicari Parroquial de Muro.

Send this to a friend