El Festival Animalcoi s’estrena entre l’11 i el 14 de novembre

Inclou conferències, tallers, exposicions i sobretot projeccions de pel·lícules d’animació

El Festival Animalcoi s’estrena
Cartell d’enguany del festival.

Superat el pitjor moment de la pandèmia, però sense perdre de vista les mesures preventives, ara sí que sí, Alcoi encetarà el Festival d’Animació Animalcoi, que se celebrarà entre l’11 i el 14 de novembre en tres escenaris: l’IVAM CADA, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i la seu de la Fundació Mutua Levante.

El Festival inclou conferències, tallers, exposicions i sobretot projeccions de pel·lícules d’animació. Per descomptat, estrenes globals i sorpreses que la mascota ‘gamberradel Festival, Aitana, ens té reservades.

Això serà de l’11 al 14 de novembre, però abans, del 8 a l’11, Animalcoi ha preparat una completíssima programació de projeccions matinals de pelis d’animació adreçades als escolars.

Un festival que s’hauria d’haver celebrat l’any passat i que, per motius obvis es va transformar en unes jornades en les quals es van poder visualitzar centenars de curts que, per cert, optaren als premis Animalcoi en les seues tres categories, a més del premi del públic.

El Festival s’emmarca en els actes del projecte Alcoi Capital Cultural 2021-2022 de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi, i l’organitza l’ Escola  d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASD). Un centre superior d’ensenyament que, per cert, ha aconseguit enguany posar en marxa el grau superior d’Animació, afegint-se aquest al que ja s’impartia de cicle formatiu superior d’Animació.

Pel que fa a les conferències, l’organització ha programat una completa i variada sèrie de xarrades de tota mena de temàtiques relacionades amb l’animació amb professionals i experts dels videojocs, animació Stop-motion, 3D, guió, producció, festivals, convocatòries i ajudes….

Projeccions en línia

Com que l’any passat les projeccions en línia per a triar les pelis guanyadores van tindre tant d’èxit, enguany repetiran l’experiència. Per als premis, comptaran amb els patrocinadors col·laboradors més compromesos amb la cultura en el nostre territori:Mutua Levante Seguros, Obra Social Caixa Ontinyent y Grupo Solitium.

Institucions implicades

L’Ajuntament d’Alcoi ha donat suport des del primer moment aquest festival per mitjà de la regidoria de Cultura que dirigeix Raül Llopis, amb la intenció que l’animació arribe a tots els públics i totes les edats. Un festival que naix des d’Alcoi però obert a tot el món, considerant aquesta disciplina com ara una eina de treball que abasta molts àmbits: Des del publicitari a l’educació, passant pel cine o els actuals videojocs.

L’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat, també és un dels col·laborador de primer ordre. De fet,  per al festival de 2020, l’IVC va concedir una ajuda pública a Animalcoi i han mostrat el total suport a aquest projecte. Per a la primera edició del Festival, ha contribuït a la recopilació de curts d’animació valencians.

A banda dels patrocinadors esmentats, és important recalcar el suport que diferents regidories del consistori alcoià, que han cedit espais i col·laboracions diverses. És el cas de les de Joventut (cedint els espais jove), Turisme, Educació i Cultura. També l’empresa privada, com la col·laboradora Cerveses Lluna I altres firmes que s’adheriran al projecte pròximament.

Per a acabar, cal ressaltar el paper de la Fundació Mutua Levante, que no només patrocina un dels premis, també cedeix les seues instal·lacions tant per a la projecció de pel.lícules i conferències així com per a tindre en la seua seu una exposició del món de l’animació.

Send this to a friend