El Focus Pime dóna les claus dels desafiaments empresarials

Aquest esdeveniment ha recuperat la presencialitat, i amb ella, l'espai de networking

El Focus Pime dóna les claus dels desafiaments empresarials
Una de les sessions temàtiques del Focus Pime. | XAVI TEROL

Els nous reptes empresarials. Sobre això ha tractat la cinquena edició del Focus Pime i Emprenedoria Alcoià-Comtat-Foia de Castalla-Vall d’Albaida, que s’ha celebrat aquesta setmana en l’Àgora d’Alcoi, recuperant així la presencialitat d’aquest esdeveniment, després d’una edició en línia l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La programació, preparada pensant en el moment actual de les pimes i en les necessitats d’aquestes, ha inclòs un plenari sobre Fons Next Generation –donant informació sobre les ajudes a les quals poden optar les empreses– i tres sessions temàtiques: una sobre la gestió del talent, una altra centrada en el relleu generacional en l’empresa familiar, i finalment, una referent a les noves tendències en sostenibilitat, economia circular i models energètics.

Un total de 14 experts i professionals van ser els encarregats de comptar la seua experiència i protagonitzar les diferents parts que van compondre el Focus Pime.

En aquesta jornada, organitzada pel CEEI, finançada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat, i en la qual també està involucrat l’Ajuntament d’Alcoi, es van donar a conéixer els resultats de la segona fase del Programa Identificació de Necessitats Territorials, dut a terme pel CEEI Alcoi-València i la Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat, que es va iniciar en 2020.

COMPETITIVITAT EMPRESARIAL
La directora general de l’Ivace, Julia Company, destaca la importància d’aquest esdeveniment, ja que en ell es donen a conéixer “els mecanismes que faciliten a les empreses competir en millors condicions”, per la qual cosa “hem apostat per la consolidació d’aquest esdeveniment”.

Per part seua, el director del CEEI Alcoi-València, Jesús Casanova, apunta que “el Focus Pime és important i així ho valora la gent”, alguna cosa que es demostra amb la inscripció de més de 80 persones, segons les dades facilitades, xifra que es valora positivament en l’actual context en el qual la Covid-19 segueix present.

En el cas del regidor d’Ocupació, Empresa i Formació de l’Ajuntament d’Alcoi, Alberto Belda, remarca la volta de la presencialitat, ja que, amb ella, s’ha recuperat l’espai de networking: “així es recupera una cosa essencial, les relacions personals, el parlar amb el company, amb l’empresari, ací és on el Focus Pime guanya moltíssim”. Així mateix, incideix en els Fons Next Generation: “això serà el repte de cara al futur perquè suposarà una injecció econòmica, i cal veure com poden aprofitar-la les empreses per a posar-se al dia, digitalitzar-se, i estar al nivell que Europa demana”.

Send this to a friend