El Francisco Laporta torna a obrir les seues portes

A partir del dilluns es podran utilitzar les instal·lacions a l'aire lliure

‘A les fosques’, en el Dia de la Dona
Les participants hauran de recollir el kit en la recepció del Complex Eduardo Latorre

El poliesportiu Francisco Laporta es prepara per a obrir de nou les seues portes des del dilluns. Ha sigut una mica més de dos mesos que la principal instal·lació esportiva de la ciutat ha romàs sense activitat des que abans del passat Nadal la situació sanitària va aconsellar el seu tancament. De moment només es podran utilitzar aquelles instal·lacions a l’aire lliure, com a camps de futbol, pista d’atletisme o de pàdel, romanent tancats tant els dos pavellons com el gimnàs o la sala d’arts marcials.
Paral·lelament a l’obertura de la instal·lació esportiva més emblemàtica de la nostra ciutat, obriran les seues portes la pista de la Piscina Municipal perquè el patinatge artístic puga desenvolupar la seua activitat però no així el Complex Municipal Eduardo Latorre, que haurà d’esperar un nou orde de la Generalitat per a espais tancats.
La regidoria d’esports ha estat realitzant negociacions puntuals perquè esports com el bàsquet o l’hoquei puguen reprendre la seua activitat i així començar a entrenar a l’aire lliure. D’aquesta manera ha arribat a un acord amb el col·legi La Salle perquè el NB Alcoi i la pedrera del Patí Alcodiam utilitzen les seues pistes descobertes.

Satisfacció del regidor
Sobre aquesta qüestió, el regidor Miguel Juan Reig ha mostrat la seua satisfacció per la resposta obtinguda i l’acord aconseguit, de la mateixa manera que celebrava la volta a l’activitat esportiva. “És un primer pas, a tots els que ens agrada l’esport estem una mica més contents veient que les instal·lacions començaran a recuperar la seua activitat. Des de la regidoria d’esports hem intentat que el major nombre d’entitats estigueren implicades en aquest retorn”, va explicar Reig al mateix temps que es va mostrar caut i va advertir de la importància de ser responsables. “És important recuperar l’activitat esportiva però més encara cuidar la salut pel bé general de tots. Comença a veure’s la llum d’un llarg túnel i vull agrair la comprensió i la col·laboració tant d’esportistes com dels clubs en tot aquest temps en el qual les instal·lacions han romàs tancades”.
D’altra banda, aquells esportistes o equips que entrenen per a classificar-se a un Campionat d’Espanya, com és el cas d’algun equip de la base del Patí Alcodiam i fins i tot del col·lectiu de la gimnàstica, podrà utilitzar el pavelló, sempre que tinguen el certificat de la seua Federació, segons ha especificat el Centre d’Esports.

Les federacions, disconformes
D’altra banda, l’Associació de Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana (CONFEDECOM) ha mostrat el seu descontent amb la Generalitat després de la reunió mantinguda aquesta setmana amb tècnics de Sanitat i Esport per a tractar l’obertura únicament de les instal·lacions esportives a l’aire lliure. Les representants de Confedecom no entenen aquesta decisió i que estarà vigent durant les pròximes dues setmanes.
El seu president, Salvador Fabregat, que es va reunir amb la directora general de Salut Pública, Ofèlia Gimeno, i el d’Esport, Josep Miquel Moya, ha volgut deixar clara la seua decepció “per les idees que se’ns han plantejat en la reunió. Hem demostrat que es pot realitzar esport amb seguretat i sense que siga un risc de contagi”, per a afegir que “agraïm l’esperit de la reunió i que se’ns haja escoltat, però creiem que no és afortunada aquesta decisió de solo obrir les instal·lacions esportives a l’aire lliure”.
A més, Fabregat ha posat l’accent que aquestes mesures que es prendran tinguen vigència durant els pròxims 15 dies. “No volem que aquestes decisions tinguen vigència durant dues setmanes. Hem d’analitzar les dades de manera periòdica i no podem permetre’ns posar unes normes per a 15 dies”, va concloure.

Send this to a friend