El Govern Central modificarà l’ús de la pólvora en les festes

Compromís ha defensat la proposta i la UNDEF confia que es faça efectiva

La reunió es va celebrar a Cocentaina dimecres passat

El Govern Central iniciarà el procés per a la modificació del reglament sobre l’ús de la pólvora en les Festes de Moros i Cristians, una mesura que permetrà suavitzar la normativa vigent actualment i que garantirà la continuïtat dels trets d’arcabusseria de cara al futur.

Així es va explicar dimecres passat a Cocentaina durant la visita que van fer a la seu la Unió Nacional d’Entitats Festeres (UNDEF) els representants al Senat i les Corts Valencianes de Compromís, partit polític que ha defensat aquesta proposta durant els últims mesos.

El diputat de Compromís en les Corts, Jesús Pla, es va congratular dels passos en positiu que s’han donat i del treball realitzat al costat de la UNDEF per a aconseguir que la citada modificació siga una realitat “finalment hem iniciat el camí perquè el reglament de la pólvora en les festes de Moros i Cristians puga iniciar en el Congrés la seua modificació, després que el Govern de Sánchez haja donat llum verda a començar aqueix procés. Des de Compromís continuarem treballant al costat del món fester per a aconseguir i fer realitat les seues reivindicacions, sempre dins dels marges permesos per la legislació, i quan existisca possibilitat de modificar-la”, va asseverar.

Per la seua part el senador de la formació valencianista va explicar que el Govern Central de Pedro Sánchez ha deixat clar que no hi ha cap inconvenient a estudiar la possibilitat de simplificar els tràmits per a l’ús de la pólvora “i s’ha mostrat favorable a permetre per a totes les festes que empren l’arcabusseria un temps màxim per a la custòdia de la pólvora per part dels i les participants de 96 hores. I en cas que els actes festius tinguen una duració inferior, es limitaria la custòdia a la duració d’aqueixos actes, sense fer distinció del nombre de participants”, va apuntar. Finalment la Presidenta de la UNDEF, Pepa Prats, va insistir que aquesta modificació de la normativa de l’ús de la pólvora era una molt bona notícia “ara, acabarem de concretar la proposta.

Aquest tema fa 4 anys que l’estem treballant i encara que 2020 serà sabàtic per a les Festes de Moros i Cristians esperem que la situació puga quedar solucionada definitivament”, va concloure. La reunió del dimecres va comptar amb la presència del Grup Municipal de Col·lectiu 03820-Compromís de l’Ajuntament de Cocentaina encapçalat pel seu portaveu municipal, Jordi Pla.

Send this to a friend