El Govern compensa amb 250.000 euros les pèrdues de l’autobús durant la Covid

Les restriccions de moviment van provocar una forta reducció de la demanda del servei de transport públic

El Govern compensa amb 250.000 euros
Autobús pels carrers del Centre d’Alcoi. XAVI TEROL

L’Ajuntament d’Alcoi rebrà del Govern d’Espanya una ajuda de 251.044 euros per a compensar el minvament d’ingressos patida pels serveis de transport de les Entitats Locals a conseqüència de la restricció de moviments que va comportar la Covid-19 en 2020.

El Consell de Ministres, a proposta dels ministeris d’Hisenda i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, va aprovar una subvenció de 433,9 milions d’euros per a un total de 273 ajuntaments, entre els quals es troba la nostra ciutat, amb transport públic de la seua titularitat.

Cal indicar que durant l’any passat i a causa de les restriccions causades per la pandèmia, es va produir una forta reducció de la demanda del servei de transport públic. Malgrat tot, les Entitats Locals degueren mantindre la prestació d’aquest servei en els mateixos termes en els quals el feien amb anterioritat.

La subvenció s’estableix en proporció als ingressos obtinguts per l’aplicació de les tarifes o preus públics en 2019. En concret, s’ha estimat que l’impacte de la pandèmia és equivalent al 40% de tals ingressos, per la qual cosa aquesta és la proporció que per regla general compensarà la subvenció.

Send this to a friend