El Govern estableix el preu màxim dels test d’antígens en 2’94 euros

La mesura entrarà en vigor demà i s'aplica a aquells que es venen en farmàcies per a autodiagnòstic

El Govern estableix el preu màxim dels test d'antígens en 2'94 euros
Les farmàcies venen test d’autodiagnòstic de Covid-19. | ARXIU

El Govern d’Espanya ha establit el preu màxim de venda dels test d’antígens per a detectar la Covid-19 que es venen en les farmàcies per a autodiagnòstic en 2’94 euros.

Així es va acordar ahir aquesta mesura, que entrarà en vigor demà dissabte, després de publicar-se en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va explicar ahir que “al nostre país, els test d’antígens d’autodiagnòstic amb marcatge CE, des de juliol de 2021, es poden adquirir en les oficines de farmàcia, sense necessitat de prescripció i el preu de venda lliure” i va afegir que “actualment està comunicada la comercialització a Espanya de 40 test ràpids d’antígens d’autodiagnòstic per a Covid-19. Hem passat dels 22 al novembre als 40 en l’actualitat”.

En relació amb la venda d’aquests productes farmacèutics, especialment, durant les passades setmanes, “davant la situació entre oferta i demanda, des del Ministeri i l’Agència Espanyola del Medicaments hem estat en contacte amb les parts implicades, seguint la situació i adoptant mesures necessàries per a contribuir a solucionar la qüestió”, va recordar.

Des del Govern es va detallar a més que per a donar resposta a aquest increment exponencial de la demanda de test, com a mesura temporal, la *AEMPS va emetre autoritzacions expresses, per a permetre la venda en farmàcies de determinats test d’antigen d’ús professional per a la seua població en general, concretament, 3 i s’ha ampliat a 6 el nombre d’empreses autoritzades a comercialitzar els test amb instruccions en un altre idioma. La ministra va remarcar que “així, una vegada estabilitzat el subministrament, procedim ara a la regulació del preu màxim de venda al públic. Així, d’acord amb la normativa aplicable, hem convocat la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments (CIPM)”, que és l’òrgan encarregat de fixar els preus dels medicaments que es financen en el Sistema Nacional de Salut, una convocatòria prevista per a hui mateix, divendres 14 de gener.

Send this to a friend