El govern municipal es queda sol en l’aprovació del projecte de Rodes

Guanyar, Podem i Ciudadanos s'han abstingut mentre que PP, Vox i Compromís han votat en contra

Imatge de la sessió ordinària d’aquest dilluns (Ajuntament d’Alcoi)

El govern municipal ha desencallat aquest dilluns en el Ple el seu projecte clau de la legislatura: la construcció d’un complex tecnològic i cultural en l’illa de Rodes. L’equip de Toni Francés, no obstant això, no ha rebut aquesta vegada el suport de cap dels grups polítics amb representació municipal. Ni tan sols de Compromís, que fa tres anys donava suport als pressupostos municipals posant com a condició, entre altres, el desenvolupament del parc de Rodes.

A l’hora de justificar el seu vot negatiu, el portaveu de la formació valencianista, Màrius Ivorra, assegura que el projecte plantejat està «buit de contingut», qualificant-lo com un «cul-de-sac» que els genera «dubtes», com algunes que va plantejar en relació a les despeses de manteniment futur, així com la previsió de personal funcionari per a dotar les instal·lacions.

També han votat en contra Vox i PP. En opinió de l’edil del partit d’Abascal, David Abad, el govern municipal «torna a precipitar-se» per a «donar-se publicitat» i «desviar l’atenció sobre la conversió en zona de vianants». Mentrestant, del costat del PP consideren que el projecte aprovat no té «funcionalitat clara», i incideixen en què s’ha incomplit l’acord sobre els usos del futur complex econòmic i cultural. Quique Ruiz es referia al projecte com un «’pastiche’ mediocre i vulgar on cap de tot».

Guanyar, per part seua, no aprova la gestió del govern municipal en aquest assumpte: «Després de deu anys, l’única cosa que podem fer és salvar la papereta», afirmava Pablo González, regidor de la plataforma, que es va abstindre en la votació. El mateix que Podem i Ciutadans, que argumentaven la seua postura en la necessitat de «no posar pals a les rodes» de cara al fet que el projecte seguisca avant.

Finalment, l’alcalde defensava el treball realitzat pel govern per a traure a concurs les obres d’un projecte «complex» com el de Rodes, reconeixia, alhora que remarcava el fet d’haver «aconseguit implicar a pràcticament totes les administracions» en el finançament del projecte, valorat en prop de 12 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament aportarà no arriba al 25%. I sobre les crítiques en relació a la indefinició del projecte, Francés declara que «ha anat madurant» i que «els usos aniran canviant» en relació a les necessitats tecnològiques i empresarials.

Per a acabar, Toni Francés va lamentar que la resta de partits no s’hagen «sumat» a aquest projecte «de transformació» i «de futur», apuntant que «poques ciutats del País Valencià estan treballant pel teixit productiu com Alcoi».

SE SUSPÉN PER UNA INDISPOSICIÓ DE SALUT

A penes havia transcorregut una hora des de l’inici de la sessió plenària del mes d’abril quan va haver de suspendre’s per trobar-se indisposada la regidora del Partit Popular Lirios García. Inicialment van decidir prendre un recés de deu minuts per a veure si l’edil podia reposar-se, però veient que el seu estat de salut no millorava, finalment els portaveus van acordar ajornar la sessió i continuar amb la resta de punts previstos dilluns que ve 12 d’abril.

Send this to a friend