El grup de robòtica es proclama guanyador del CEABOT per novena vegada

Es tracta d'un concurs nacional de robòtica humanoide

El grup de robòtica es proclama
Membres del grup de robòtica del Campus d’Alcoi de la UPV.

El Grup de Robòtica i Mecatrònica del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (GROMEP) s’ha tornat a proclamar guanyador del concurs nacional CEABOT de robòtica humanoide, que s’ha celebrat recentment. En les últimes deu edicions, el GROMEP ha aconseguit el primer lloc en 9 ocasions, sent aquest un grup constituït per alumnes i professors amb la finalitat de potenciar i expandir el coneixement adquirit en el camp de la robòtica i la mecatrònica en l’entorn pròxim a la universitat.

El CEABOT està organitzat pel Comité Espanyol d’Automàtica coincidint en les XLIII Jornades d’Automàtica celebrades en la Universitat de la Rioja. En el concurs, sotmeten al robot a diverses proves: pujar una escala, una lluita entre robots, una prova lliure –controlar el robot amb ones cerebrals– i una última de perseguir una ‘llebre’ amb un codi identificatiu.

Els integrants de l’equip que han participat en CEABOT són Elena García Canet, Vicent Madramany Pasqual, Andrea Valor Bravo, Alejandro Burguete Medialdea i Ignacio Fresneda Medina. El professor, Jaime Masiá Vañó, dirigeix l’equip.

El palmarés del GROMEP en CEABOT en els últims anys és de guanyador en 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2021 –virtual– i també en 2022. L’any 2016 va aconseguir la segona posició en el certamen celebrat a Madrid. El citat grup està emmarcat en el programa de ‘Generació Espontània’, el qual dona cabuda a les iniciatives que provenen dels estudiants de la universitat.

Send this to a friend