El Grup Scout Brownsea celebra 50 anys

S'ha presentat una publicació especial, en col·laboració amb El Nostre, dedicada a l'aniversari

El Grup Scout Brownsea celebra 50 anys
L’Àgora va acollir a un gran públic en la presentació de la revista.

El Grup Scout Brownsea ha presentat en l’Àgora una edició especial, en col·laboració amb El Nostre, per a celebrar el seu 50 aniversari. Abrigallats per antics i actuals membres, pares i mares, els Brownsea van omplir, dissabte passat 26 de febrer, un pavelló decorat completament amb motius del grup com a fotografies, dibuixos o diverses publicacions, fent un repàs a la història de l’associació: els seus començaments, evolució i estat actual.

En la presentació de la revista es van comentar els aspectes més destacats d’aquesta. L’edició especial de El Nostre porta amb si una recopilació de més de 150 fotografies, unes en color i altres en blanc i negre; dades i dates històriques del grup, una sèrie d’articles d’opinió i comentaris d’antics membres del grup i moltes altres coses. Des dels orígens del grup scout i el primer campament dels “lobatos”, sobrenom afectuós amb el qual es diu als novençans del Brownsea, fins a una secció dedicada als cuiners i cuineres que han alimentat durant 50 anys els estómacs dels scouts. Un manual per a entendre l’esperit d’unió que ha aconseguit que el Grup Brownsea es mantinga més en forma que mai.

El Grup Scout Brownsea celebra 50 anys
Els assistents van rebre un exemplar de manera gratuïta.

José Antonio Aguilera, un dels membres fundadors del grup, també va participar en la presentació, recordant els primers moments del Brownsea i la seua creació, que va començar com un grup excursionista. “50 anys són molts i això s’ha mantingut gràcies a un gran esperit scout”, comentava Aguilera amb emoció en les seues paraules.

Finalment, va ser el torn de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, que va assistir a l’esdeveniment i també va voler donar unes paraules per a felicitar la gran trajectòria del grup: “Aquest és un projecte necessari a la nostra ciutat, i més que mai en la societat actual”.

A més de la presentació, els assistents van rebre de manera gratuïta un exemplar de la revista en finalitzar, i van gaudir d’un ‘tentempié’ que es va allargar fins a les 20.00 a causa de l’esperit d’unió que ha fet del Grup Brownsea una autèntica família que es manté ferma després del pas dels anys.

Send this to a friend