El jazz ret homenatge a Pep Fuster

A càrrec del Juzz Club El Mussol a l’Auditori de la Fundació Mutua Levante

El jazz ret homenatge a Pep Fuster
Un moment de l’acte homenatge a Pep Fuster celebrat en la Fundació Mutua Levante. | XAVI TEROL

El Jazz Club El Mussol, més enllà dels concerts que cada dos setmanes solen oferir, incloïa als seus inicis activitats lúdiques. Seminaris, master class de música, cicles de cinema de jazz i fins i tot un programa de radio en la Cadena Ser, foren les que marcaren el seu punt de partida. Ara, amb La Mujer Barbuda com a seu dels concerts, i després d’actuar al pub Harlem, l’IVAM CADA, Sercotel i el pub Casablanca, treballen de seguit per divulgar el jazz i donar a conèixer tant el propi grup com els artistes convidats.

Aquest xicotet col·lectiu format per Àngels Jordà, Paco Pascual, Carles Figuerola, Genoveva Zaragoza i Jacobo Blanes, va crear el dijous un entranyable espai d’homenatge a l’Auditori de la Fundació Mutua Levante. Tant la música com les fotografies exposades honraven a Pep Fuster, col·laborador del grup i fotògraf dels concerts. “No era music, però li encantava escoltar jazz. Sempre ha estat molt participatiu en el club des d’aproximadament 2016”, recorda Blanes. La seua passió per retratar gràficament els concerts ha portat a que els musics, tant del propi club com els convidats, tinguen un bon record d’ell, no sols per aquesta faceta, sinó també pel seu compromís amb el funcionament del grup. “Era uno més, col·laborava en l’edició, en proposar idees i tirar el club endavant perquè és una associació sense ànim de lucre”, assenyala Blanes.

Una idea que va sorgir en assemblea als pocs dies de la seua defunció aquest estiu passat, amb la intenció de fer-li un detall “a curt termini”. “Més avant ens agradaria fer una selecció i exposició de fotografies seues, però volíem fer alguna cosa ja, sense que passara més temps”, explica el director del club.

El duo format pel trompetista anglès Paul Evans i el contrabaixista Andrés Lizón va ser l’encarregat de donar forma a la part musical d’aquest homenatge. Un duo singular per no comptar amb instruments harmònics com són la guitarra o el piano. “Quan fem concerts en espais reduïts oferim aquest format de música de cambra, jazz de cambra”, expressa Blanes.

El periodista Carles Figuerola va ser qui va llegir un text replet de paraules d’agraïment per part de gent afí al club i de companys de l’Agrupació Fotogràfica Alcoiana (AFA). Així mateix, una projecció de fotografies i musica seleccionades pel fill del fotògraf van aportar la calidesa a la vesprada d’homenatge i a una sala plena de gom a gom.

El pròxim concert del club serà el 10 de novembre al Festival Jazz de la Universitat Politècnica de València, i seguiran amb la programació ja tancada fins al mes de desembre. Encara que la resta de concerts estan per determinar, la temporada del Jazz Club El Mussol continuarà fins al mes de juny de 2023.

Send this to a friend